Σε ακόμη 1.106 υπαίθριες καμπίνες (τα γνωστά καφάο) που αντιστοιχούν σε δέκα περιοχές της Αττικής και σε ορισμένες στην Ξάνθη, επεκτείνει ο ΟΤΕ, μέχρι τον Ιούνιο, το δίκτυο VDSL.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τις περιοχές του Ψυχικού, Χαλανδρίου, Τερψιθέας, Καλαμακίου, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Βουλιαγμένης, Βούλας,  Βριλησσίων και Αμπελοκήπων.

Για την επέκταση αυτή ο ΟΤΕ έχει ενημερώσει, όπως οφείλει, τους εναλλακτικούς παρόχους. Σύμφωνα με πληροφορίες στις περισσότερες περιπτώσεις η οπτική ίνα έχει ήδη εγκατασταθεί μέχρι τα ΚΑΦΑΟ και μένει να ενεργοποιηθεί.
Η διοίκηση του ΟΤΕ ανέφερε πρόσφατα μιλώντας στους αναλυτές για τα αποτελέσματα του 2012 ότι ο στόχος είναι στο τέλος του 2013 η κάλυψη με VDSL να φθάσει στο 20% των γραμμών.
Αναφορικά  με την υποδοχή που έχει επιφυλάξει στο γρηγορότερο internet το καταναλωτικό κοινό τριάμισι  περίπου μήνες μετά την εμπορική του διάθεση (26 Νοεμβρίου 2012) οι απόψεις διίστανται. Η διοίκηση του ΟΤΕ δηλώνει πως οι συνδέσεις VDSL είναι σήμερα περί τις 18.000 και συμπληρώνει πως ο αριθμός αυτός κινείται εντός των προβλέψεών της.
Οι περισσότεροι εναλλακτικοί πάροχοι δεν φαίνεται να έχουν εγγράψει άξιο λόγου αριθμό συνδρομητών στη νέα υπηρεσία και σημειώνουν πως ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς για το VDSL. Προσθέτουν ότι αυτό που έχει νόημα είναι η ταχύτητα στα50 Mbps η οποία όμως δύσκολα επιτυγχάνεται. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το VDSL παρέχεται κυρίως από τα αστικά κέντρα και σε συνδρομητές που βρίσκονται σε ακτίνα το πολύ ενός χιλιομέτρου από αυτά. Τα ενεργοποιημένα καφάο σε Αθήνα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη είναι 600.