Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα 100 υπάλληλοι του ΥΠΕΚΑ

Στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά βρίσκονται οι πρώτες λίστες με τα ονόματα 9.820 υπαλλήλων από 17 υπουργεία, οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα.
Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», οι τελεσίδικες αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στην οποία θα παρευρεθεί συνυπογράφοντας συμβολικά τις αποφάσεις και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ικανοποιημένος τόσο για τις διαδικασίες όσο και για τη συνεργασία του με τους υπόλοιπους υπουργούς, σημειώνοντας ότι «τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν, δεν αλλάζει τίποτα στο σχεδιασμό. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι».

Η διαθεσιμότητα υπαλλήλων ανά υπουργείο έχει ως εξής:


Παιδείας 1.500
Εσωτερικών 3.000
Άμυνας 500
Υγείας 1.500
Δημόσιας Τάξης 500
Εργασίας 600
Οικονομικών 400
Δικαιοσύνης 50
Ναυτιλίας 50
Πολιτισμού 500
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων 750
Αγροτικής Ανάπτυξης 130
Εξωτερικών 20
Ανάπτυξης 100
Τουρισμού 100
Περιβάλλοντος 100
Μακεδονίας - Θράκης 20

Σε ενημερωτικό σημείωμα που έστειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθαρίζει:

- Πρώτον, ότι η αξιολόγηση - μοριοδότηση που θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες αφορά μόνο τους υπαλλήλους που προέρχονται από υπουργεία και φορείς όπου έχουν καταγραφεί πλεονάζουσες θέσεις, και όχι το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

- Δεύτερον, η διαδικασία αξιολόγησης θα γίνει με αξιοκρατία και δικαιοσύνη, πράγμα για το οποίο δεσμεύεται προσωπικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς το υπουργείο σε αυτή τη φάση θα έχει έργο επιτελικό.

Σύμφωνα με το σημείωμα για την πρώτη φάση της διαθεσιμότητας, δηλαδή μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, η οποία περιλαμβάνει 12.500 δημοσίους υπαλλήλους, έχουν ήδη ενταχθεί από τον περασμένο Ιούλιο 4.401 υπάλληλοι (2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής.

Απομένουν, δηλαδή, 8.099 υπάλληλοι, οι οποίοι θα προέρχονται απ' όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, στη βάση της αξιολόγησης των δομών τους και των σχετικών σχεδίων στελέχωσης, ανάμεσά τους και οι περίπου 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί που μπαίνουν στη διαθεσιμότητα στις 23 Σεπτεμβρίου, όπως ορίζει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως τονίζει το υπουργείο, «στο πρόγραμμα της κινητικότητας θα τεθούν συνολικά 25.000 από το σύνολο των 618.709 τακτικών υπαλλήλων, δηλαδή ποσοστό 4%».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα