Νησιά σαν τη Γαύδο και τον Αι Στράτη όπου οι μονάδες της ΔΕΗ δεν έχουν ούτε… έναν μόνιμο υπάλληλο. Άλλα όπως το Καστελόριζο και η Ανάφη όπου στο σταθμό απασχολείται ένας μόνο εργαζόμενος. Και κάποια μεγαλύτερα σαν τη Πάρο, τη Μύκονο, και τη Σύρο, όπου απουσιάζει το 30%-40% από το απαιτούμενο προσωπικό.
Τα παραπάνω συνθέτουν την εικόνα της ΔΕΗ στη νησιωτική Ελλάδα με φυσικό επακόλουθο την πλημμελή λειτουργία των αυτόνομων μονάδων της, που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, ειδικά τα καλοκαίρια στο Αιγαίο.
Σήμερα στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, η ΔΕΗ διαθέτει 32 σταθμούς με 270 μικρές και μεγάλες γεννήτριες (ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη) από παλαιά έως και αρκετά καινούργια από πλευράς ηλικίας.
«Και τα 32 νησιά καλύπτονται μόνο με 450 άτομα μόνιμο προσωπικό (χωρίς να συνυπολογίζεται η Κρήτη και η Ρόδος). Απουσιάζουν τουλάχιστον 267 άτομα», όπως έχει κατά καιρούς επισημάνει σε επιστολές της προς τη διοίκηση, η Διεύθυνση Παραγωγής Νησιών.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη ; Ότι σε σύνολο 717 ατόμων που θα έπρεπε κανονικά να επανδρώνουν τους 32 αυτόνομους σταθμούς της ΔΕΗ στα νησιά, απουσιάζει το 37%.
Τα κενά στα νησιά, (όπως άλλωστε σε κάθε διεύθυνση της ΔΕΗ), καλύπτονται με συμβασιούχους που προσλαμβάνονται για οκτώ μήνες, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι να μάθουν τη δουλειά, λήγει η σύμβασή τους και φεύγουν, γα να έρθουν μετά άλλοι, κ.ο.κ.
Έχει πολλές φορές κατά καιρούς ζητήσει η ΔΕΗ από την πολιτεία να γίνουν προσλήψεις ειδικά στα νησιά, χωρίς να παίρνει απάντηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου