Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ξανά στις φρεγάτες οι ναύτες

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Μετά από δέκα χρόνια περίπου καλούνται και πάλι έφεδροι να παρουσιαστούν και να υπηρετήσουν σε μονάδες μάχης του Πολεμικού Ναυτικού λόγω έλλειψης Επαγγελματιών Οπλιτών.

Από την τελευταία σειρά που ορκίστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό πριν από ένα μήνα περίπου, στάλθηκαν οι δεκαέξι από τους εκατόν ενενήντα ναύτες να επανδρώσουν τέσσερις φρεγάτες.


Μέχρι σήμερα οι έφεδροι στο Πολεμικό Ναυτικό τοποθετούνταν στις χερσαίες  μονάδες (από το Ναύσταθμο έως και τα πρατήρια) και σε μικρές πλωτές μονάδες όπως ρυμουλκά και μικρά αποβατικά σκάφη.

Αυτό άρχισε να ισχύει με απόφαση του πρώην υπουργού Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου. Τέλη του 2013 είχε ανακοινωθεί ότι οι μεγάλες μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού να στελεχώνονται από αξιωματικούς, υπαξιωματικούς καθώς επίσης και από Επαγγελματίες Οπλίτες καθώς κρίθηκαν ότι δεν μπορούν σύγχρονα οπλικά συστήματα να επανδρώνονται  από ναύτες που ήταν περιστασιακοί.

Η διακοπή όμως της πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών υποχρέωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού να ξαναστείλει ναύτες να αναλάβουν  καθήκοντα περιορισμένης ευθύνης (τραπεζοκόμοι, καμαρότοι και διαχειριστές) στις φρεγάτες.

Έτσι από τους 190 που ορκίστηκαν στην τελευταία ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού οι δεκαέξι υπηρετούν σήμερα στις φρεγάτες. Στο μέλλον ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός των ναυτών που θα επανδρώνουν μεγάλες μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού.   
newpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα