Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Κρίσιμος ο Σεπτέμβριος για την κυβέρνηση – Προς απεργίες διαρκείας οι εκπαιδευτικοί – «Μέτωπο» και από τους εργαζόμενους σε Τοπική Αυτοδιοίκηση και Υγεία – Κυβέρνηση και κοινωνία μετρούν τις «αντοχές» τους

Ο πλέον «καυτός» μήνας των τελευταίων ετών αναμένεται να είναι ο φετινός Σεπτέμβριος για την κυβέρνηση, η οποία καλείται να λάβει μια σειρά από κρίσιμες αποφάσεις που θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία του κυβερνητικού έργου.
Δεν είναι μόνο ότι η κυβέρνηση της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα επιχειρήσει να κλείσει όλα τα «ανοιχτά μέτωπα» και να διαπραγματευτεί με τους επικεφαλής της τρόικα για μια σειρά από ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας, όπως είναι για παράδειγμα η κινητικότητα – διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, η φορολογία στα ακίνητα και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Τα ζητήματα αυτά λόγω της σημασίας και των επιπτώσεων που θα έχουν στους πολίτες θα δοκιμάσουν τις αντοχές όχι μόνο της κοινωνίας αλλά και των ίδιων των βουλευτών της κυβέρνησης, πολλοί εκ των οποίων διαμηνύουν δημόσια ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν άλλα μέτρα που θα επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ακόμα και για τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης.
Την ίδια στιγμή, μια σειρά από εργαζόμενοι προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι οποίοι προσανατολίζονται σε απεργίες διαρκείας πριν ακόμα αρχίσουν τα σχολεία, διαμαρτυρόμενοι τόσο για τις ελλείψεις προσωπικού όσο και για το νέο νόμο με το Λύκειο.
Στο πλευρό των εκπαιδευτικών αναμένεται να βρεθούν και οι συνάδελφοι τους από τον ιδιωτικό χώρο, οι οποίοι και αυτοί μελετούν να συντονίσουν με την ΟΛΜΕ τις δράσεις τους για κινητοποιήσεις. Σημειώνεται πως το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να διαμορφώσει την εισήγηση της προς τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, οι οποίες θα είναι και αυτές που θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις.
Πέρα όμως από τους εκπαιδευτικούς, απεργιακό «μέτωπο» στήνεται και στον χώρο της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ήδη στην Υγεία η κατάσταση είναι τεταμένη με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κινητικότητα, να προχωρούν σε μια σειρά από απεργιακές κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας σε διάφορα νοσοκομεία.
Αλλά και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε απεργιακή «τροχιά» με τις διαμαρτυρίες τους να εστιάζουν στο μέτρο της κινητικότητας.
Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η κοινωνία και οι εργαζόμενοι είναι πλέον σε οριακή κατάσταση. 
Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς έδωσε πολιτική διάσταση στο θέμα, αναφέροντας ότι τον Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να κάνει ότι μπορεί για να ακυρώσει την προσπάθεια της κυβέρνησης και «να θέσει την χώρα σε γενικευμένη αναταραχή».
Μείζον ζητούμενο για πολλούς είναι εάν η κυβέρνηση θα καταφέρει να περάσει αλώβητη τον «σκόπελο» του Σεπτεμβρίου, σε μια χρονική συγκυρία που η δυσαρέσκεια της κοινωνίας θα φτάσει στο «κόκκινο» λόγω και της άγριας φοροεπιδρομής.
Αν και ο πρωθυπουργός έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λόγω και της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. από την 1η Ιανουαρίου του 2014, μένει να αποδειχθεί πόσες «ανάσες» διαθέτουν οι υπουργοί και οι βουλευτές της κυβέρνησης.

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα