Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ανοίγει ξανά η υπόθεση με τους λιγνίτες


του Μ. Καϊταντζίδη

Αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που δικαίωνε τη ΔΕΗ ως προς τις ευθύνες της για τη μονοπωλιακή χρήση των λιγνιτών στην Ελλάδα, κατέθεσε η Κομισιόν. 

Η εξέταση της υπόθεσης από την Κομισιόν ξεκίνησε το 2008 και κατέληξε στην έκδοση απόφασης κατά της ΔΕΗ, αναφορικά με την αποκλειστική χρήση των λιγνιτών για ηλεκτροπαραγωγή, ζητώντας το άνοιγμα της αγοράς. 

Κατά των σχετικών αποφάσεων της Κομισιόν προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η ΔΕΗ, και το Σεπτέμβριο του 2012 εκδόθηκε η απόφαση που δικαίωνε την ελληνική επιχείρηση. 


Συγκεκριμένα το Δικαστήριο αποδέχτηκε μεν ότι το μονοπώλιο υφίσταται, αλλά η ΔΕΗ δεν έχει ευθύνη, καθώς για το άνοιγμα της αγοράς υπεύθυνο είναι το Ελληνικό Δημόσιο. 

Κατά της απόφασης αυτής, προσφεύγει όπως έχει δικαίωμα η Κομισιόν, φέρνοντας πάλι στην επιφάνεια την υπόθεση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στους λιγνίτες, που προσφέρουν στην επιχείρηση ισχυρά πλεονεκτήματα έναντι των όποιων ανταγωνιστών της στην ηλεκτροπαραγωγή, οι οποίοι περιορίζονται στο ακριβό φυσικό αέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα