Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Μετά τη Βουλγαρία, στην αγορά της Τουρκίας επεκτείνεται η ΔΕΗ

Η διασυνοριακή αγορά της Τουρκίας είναι ο επόμενος στόχος για τη ΔΕΗ, μετά τη συμφωνία με την Ελβετική ενεργειακή εταιρεία Alpiq, με την οποία θα δραστηριοποιηθούν από κοινού στην αγορά της Βουλγαρίας και των γύρω χωρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress η ΔΕΗ θα πάει «μόνη της» στην Τουρκία, ιδρύοντας 100% θυγατρική εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκική αγορά θεωρείται πολύ ενδιαφέρουσα για το διασυνοριακό εμπόριο ρεύματος, ενώ και οι τιμές του ρεύματος είναι πλέον υψηλές.

Οι κινήσεις της διοίκησης της επιχείρησης εντάσσονται σε ένα συνολικό σχεδιασμό για την εξασφάλιση εσόδων από νέες δραστηριότητες και νέες αγορές, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι στην Ελλάδα η ΔΕΗ θα χάνει στο εξής μερίδια και έσοδα. «Ήδη κρατήσαμε πολύ, λόγω του τρόπου που έγινε η απελευθέρωση στη λιανική και των προβλημάτων που ανέκυψαν» δηλώνει στο energypress αρμόδιο υψηλόβαθμο στέλεχος.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε από το Δ.Σ. της ΔΕΗ η ίδρυση joint venture με την Ελβετική Alpiq, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη διεύρυνση της επιχείρησης στο χονδρεμπόριο και διασυνοριακό εμπόριο εκτός των συνόρων. Μέσω της νέας εταιρείας η ΔΕΗ θα αποκτήσει πρόσβαση σε διαγωνισμούς διασυνδετικής ισχύος όχι μόνο στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία αλλά και σε μια σειρά από Βαλκανικές χώρες όπως Ρουμανία, Σερβία, ΠΓΔΜ κ.λπ. Επίσης η κοινή εταιρεία θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείται ως προμηθευτής στην εγχώρια χονδρεμπορική αγορά της Βουλγαρίας, που βρίσκεται σε καθεστώς σταδιακής απελευθέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα