Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Βενιζέλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι οι εκλογές ήταν βαριά ήττα για το ΠΑΣΟΚ, την παράταξη και την στρατηγική της.
Βενιζέλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ- Βαριά ήττα στις εκλογές
Δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος στην δευτερολογία του κατά την διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Νέας ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνοντας ότι θα οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο εγγυώμενος την διαφάνεια και την ομαλότητα των διαδικασιών. «Και εκεί τελειώνει η θητεία μου», είπε έμπλεος συγκινησιακής φόρτισης. 

Βενιζέλος: Βαδίζουμε σε συνέδριο με όλα τα θέματα ανοικτά

Συνέδριο μετά το Πάσχα προανήγγειλε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος. 

Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Εκτιμώ ότι αυτές οι προσπάθειες θα έχουν ευοδωθεί μετά το Πάσχα τον Μάιο, βαδίζουμε σε συνέδριο απροκατάληπτο, με όλα τα θέματα ανοικτά, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του θέματος της ηγεσίας».

Ο κύριος Βενιζέλος τόνισε με νόημα: «Βαδίζουμε στο συνέδριο χωρίς καθυστερήσεις αλλά συντεταγμένα και με ουσιαστική προετοιμασία. Όταν διεξαχθεί πρέπει να υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον της κοινωνίας να μας ακούσει και να ασχοληθεί ξανά μαζί μας επί της ουσίας. Πρέπει να υπάρχει στοιχειώδες κοινωνικό και εθνικό ακροατήριο επί της ουσίας που θα μας ακούσει και δεν θα παρακολουθήσει το θέαμα των τεθλιμμένων συγγενών».




Και σημείωσε: «Βαδίζουμε προς συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης ώστε να εκφραστούν τα μέλη μας ως φυσικά πρόσωπα, με ονοματεπώνυμο. Σε συνέδριο αυθεντικό, δημοκρατικό, αντιπροσωπευτικό. Χωρίς κόλπα και τεχνάσματα του παρελθόντος, χωρίς να κρύβονται κάποιοι στο παραβάν» 

Και πρόσθεσε: «Βαδίζουμε ενωτικά, αλλά όχι ατιμώρητα για αυτούς που έβλαψαν την παράταξη και την χώρα. Θα εγγυηθώ προσωπικά αυτές τις προϋποθέσεις. Δεν θα ανεχθώ προσωπικές πολιτικές και αποκλίσεις από συλλογικές αποφάσεις».

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι οι εκλογές ήταν βαριά ήττα για το ΠΑΣΟΚ, την παράταξη και την στρατηγική της, αλλά και τον ίδιο προσωπικά. Απέδωσε τη μικρή κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, και στον εκλογικό νόμο που δεν άλλαξε, όπως είπε, με ευθύνη της ΝΔ. 

Απέδωσε ευθύνες και στην κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή και μίζερη, υποστηρίζοντας ότι τα ποσοστά των δύο κομμάτων μπορεί να πολλαπλασιάζονταν και να δημιουργούσαν ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για την παράταξη. 

Είπε ότι δεν εκτιμήθηκε η προσπάθεια ή θεωρήθηκε ότι ανήκει στο παρελθόν και πως ο λαός εκφράστηκε κατά τρόπο σαφή υπέρ μιας άλλης στρατηγικής αλλά και με τρόπο αντιφατικό γιατί εκφράστηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ., υποστηρίζοντας ότι σχηματίστηκε μια κυβέρνηση αξιακής και πολιτικής τερατογέννεσης με κοινό παρανομαστή το αντιμνημονιακό μένος, «αλλά η πρώτη διεκδίκησή της είναι η παράταση του μνημονίου». Ευχήθηκε να πάει η χώρα προς το καλύτερο, αλλά πρόσθεσε πως αν πάει προς το χειρότερο, η ευθύνη δεν θα μπορεί να χρεωθεί στο ΠΑΣΟΚ γιατί εκείνο είχε προειδοποιήσει.

Μιλώντας για τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «δεν περιμένουμε ούτε προσδοκούμε το αδιέξοδο και την καταστροφή της χώρας για να ζητήσουμε ρέστα», ότι εύχεται το καλύτερο για τη χώρα αλλά δεν θα αφήσει να γίνει κάτι χειρότερο. 

Είπε ότι αναμένει πολιτικές πράξεις, αλλά ότι οι οιωνοί είναι ετερόκλητοι, ότι τα μέλη του προηγούμενου υπουργικού συμβουλίου ήταν λιγότερα σε σχέση με του σημερινού, ότι υπάρχουν μερικές ακραίες και προκλητικές επιλογές, αυτοϋπονομευμένες εξαρχής που αφορούν κορυφαίους θεσμούς με τους οποίους κανείς δεν μπορεί να διακινδυνεύει εκρήξεις ή εκπλήξεις, για να υποστηρίξει ότι άνοιξαν ήδη περιττά μέτωπα στην εξωτερική πολιτική. 

«Η δική μας στάση θα είναι πάντα ουσιαστική, υπεύθυνη, ειλικρινής, ενταγμένη στη εθνική στρατηγική που υπηρετούμε» υπογράμμισε. 

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στενεύουν τα περιθώρια κάθε μέρα και δεν υπάρχει χρόνος για αυτοσχεδιασμούς και επικοινωνιακούς ναρκισσισμούς, ότι ήδη ήρθαν υποβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης, ότι τα δημόσια έσοδα υστερούν όπως και στα ασφαλιστικά ταμεία, ότι ανακαλούνται ή αμφισβητούνται όλες οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, οι «λεβέντικες προεκλογικές μεγαλοστομίες επαναλαμβάνονται με κεκτημένη ταχύτητα αντιπολίτευσης και όχι υπεύθυνης κυβέρνησης». 

Σχολίασε ότι η νέα κυβέρνηση είναι προφανές ότι δεν έχει, ακόμα τουλάχιστον, σαφή στρατηγική και στέλνει αντιφατικά μηνύματα. «Το χειρότερο είναι ότι επικρατεί η αίσθηση στη χώρα ότι ξαναγυρίσαμε στο 2009» είπε και διερωτήθηκε προς τα πού θα είναι το πρόγραμμα- γέφυρα, για το οποίο μίλησε η κυβέρνηση.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα