-Με μια τέτοια σαθρά δομημένη επιτροπή εμείς δεν πρόκειται να συνεργαστούμε...

Μόλις ο Βαρουφάκης εκστόμισε αυτή την ατάκα ο Ολλανδός του έριξε ένα φονικό βλέμμα και έφυγε γρήγορα από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Ελληνας υπουργός έδειχνε-δυστυχώς-πολύ αμήχανος. Οπως όλα δείχνουν πάμε σε τελική σύγκρουση με την τρόικα και είναι η ώρα να αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ.

Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί την τρόικα μια σαθρή επιτροπή που έχει αντιευρωπαϊκό χαρακτήρα και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί να συνομιλήσει μαζί τους, αλλά μόνο με τους επίσημους εταίρους.
Μόλις έριξε τη βόμβα αυτή ο Eλληνας υπουργός Οικονομικών, ο επικεφαλής του Eurogroup ρωτήθηκε εάν θέλει να απαντήσει κάτι και τότε εκείνος απλά σηκώθηκε και αποχώρησε από την αίθουσα του υπουργείου Οικονομικών.
Η άσχημη αυτή κατάληξη δεν φάνηκε από την αρχή, καθώς τόσο κ. Βαρουφάκης όσο και ο κ. Ντάισελμπλουμ μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για το εξαιρετικό κλίμα της συνάντησης, που όπως αποδείχθηκε όμως δεν υπήρχε.

Μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και τον επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ.