Στο διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου του 2014 και Απριλίου του 2015 η ζημία που έχει προκληθεί στην εθνική οικονομία φθάνει τα -37 δισ.
Με βάση όλες τις ενδείξεις στις 24 ή 29 Απριλίου στο τακτικό ή έκτακτο Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και της ΕΕ.
Για λόγους εσωτερικής πολιτικής προπαγάνδας ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται έτοιμος ακόμη και για ρήξη αλλά στρατηγικά επιδιώκει συμβιβασμό και συμφωνία αλλά και νέο δάνειο.
Όμως ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία και αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο δηλαδή η χρεοκοπία, το 2015 θα είναι μια πολύ κακή χρονιά για την εθνική οικονομία και τις τράπεζες.
Τα τραγικό σενάριο για την Ελλάδα θα είναι η χρεοκοπία αλλά και στο σενάριο της συμφωνίας πάλι το 2015 θα είναι μια πολύ κακή χρονιά.
Δηλαδή είτε στην μια είτε στην άλλη περίπτωση το 2015 θα είναι μια κακή χρονιά με την διαφορά βεβαίως ότι η χρεοκοπία δεν έχει μέτρο σύγκρισης σε συνέπειες.
Στο σενάριο που αποφευχθεί η στάση πληρωμών και υπάρξει συμφωνία το 2015 θα είναι χείριστη χρονιά για τους εξής 6 λόγους.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη στο διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου του 2014 και Απριλίου του 2015 η ζημία που έχει προκληθεί στην εθνική οικονομία φθάνει τα -37 δισεκ. ευρώ.
Έτσι λοιπόν ακόμη και στο σενάριο της συμφωνίας το 2015 θα είναι μια πολύ κακή χρονιά η οποία θα προκαλέσει σωρευτική ζημία -47 δισεκ. ευρώ σε οικονομία και τράπεζες.
Πως θα προκύψουν τα -47 δισεκ. ευρώ; εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ του bankingnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου