Βγήκε λευκός καπνός για το νέο επικεφαλής της ΔΕΗ, που θα είναι ο Μανώλης Παναγιωτάκης, σημερινό διευθυντικό στέλεχος της θυγατρικής της στα δίκτυα διανομής, τo ΔΕΔΔΗΕ.
Τελικά το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης επέλεξε για την καυτή αυτή θέση ένα άνθρωπο από τα σπλάχνα της επιχείρησης, με μακρά θητεία στον όμιλο ΔΕΗ σε κορυφαίες θέσεις από το 2001, και ο οποίος δεν είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τα παράνομα οικογενειακά επιδόματα που οδήγησε στην πόρτα εξόδου και τον προκάτοχό του Α. Ζερβό.
Το νέο αφεντικό της επιχείρησης, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, καλείται να διαχειριστεί τη ΔΕΗ σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, και να διαμορφώσει το νέο προφίλ που θέλει να της δώσει η κυβέρνηση, έχοντας ωστόσο να αντιμετωπίσει τα 2 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών.
Τόσο ο ίδιος, όσο και τα πρόσωπα που θα κληθούν να στελεχώσουν τις δύο θυγατρικές της ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ, πρέπει πρώτα να πάρουν την έγκριση της Βουλής.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης, προτείνει για τη συμπλήρωση των κενών θέσεων του ΔΣ της ΔΕΗ τα παρακάτω πρόσωπα.
1) Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος προτείνεται ο Παναγιωτάκης Εμμανουήλ, Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος (Ε.Μ.Π.) και διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ και του ΔΕΔΗΕ από το 2001. Σήμερα είναι Διευθυντής Οργάνωσης, Εκπαίδευσης και Ασφάλειας Εργασίας. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας της ΔΕΗ ΑΕ., με τη διοίκηση ανθρωπίνου δυναμικού καθώς και με μελέτες και κατασκευές του συστήματος μεταφοράς και του δικτύου διανομής της ΔΕΗ.
2) Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος προτείνεται ο Γούτσος Σταύρος, Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών στον τομέα Διοίκησης και Οργάνωσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Γούτσος Σταύρος είναι μαθηματικός και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο αντικείμενο «Συστήματα Ελέγχου και Ρύθμισης Δημόσιων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα».
Για μέλη του ΔΣ προτείνονται επίσης οι:
3) Ανδριώτης Γεώργιος, Πολιτικός Μηχανικός (ΑΠΘ). Εμπειρία άνω των 40 ετών, σε μελέτες σκοπιμότητας, τεχνικές μελέτες, επίβλεψη, συμβατική διαχείριση και στη διοίκηση υλοποίησης μεγάλων και μικρών υδροηλεκτρικών έργων της ΔΕΗ, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών Συμβούλου για Υδροηλεκτρικά και Υδραυλικά Έργα. Εμπειρία λειτουργιών διοίκησης ΔΕΗ (Μέλος ΑΣΚΕ/ΔΕΗ)
4) Παπαγεωργίου Χρήστος, Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός (ΕΜΠ), τέως Διευθυντής της Διεύθυνσης Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας από το 2000 έως το 2006 και Διευθυντής της Ομάδας Έργου Ανάπτυξης Ορυχείων μέχρι το 2010. Απασχολήθηκε στη διάνοιξη, λειτουργία και ανάπτυξη του ορυχείου Νοτίου Πεδίου, ενός από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.
5) Πραματιώτης Παναγιώτης, πτυχιούχος Φυσικός, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στον Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων του Πανεπιστημίου της Αθήνας και μεταδιδακτορικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1991 – 1996). Από το 1997 ως το 1999 άσκησε ελεύθερο επάγγελμα. Από το 2000 έως το 2009 στέλεχος της ΜΟΔ ΑΕ. Από τον Μάιο του 2009 μέχρι σήμερα είναι προϊστάμενος του Τομέα Εφαρμογών Πληροφορικής και Ψηφιακής Τεχνολογίας της ΜΟΔ ΑΕ.energypress.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου