Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Η επιτυχία του καλοκαιριού /Hozier - Take Me To Church

Ο Hozier γεννήθηκε στην πόλη Μπρέι της Ιρλανδίας. Ο πατέρας του ήταν για μια περίοδο μουσικός της μπλουζ στο Δουβλίνο, και συγκεκριμένα ντράμερ. Η καθήλωσή του σε αναπηρικό αμαξίδιο είχε μεγάλο αντίκτυπο - ηθικό και οικονομικό - στην οικογένεια.
Ο ίδιος ο Hozier ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στην εφηβεία του, μαθαίνοντας κιθάρα και επιλέγοντας να επικεντρωθεί στη φολκ, τη γκόσπελ και τη μπλουζ μουσική.Γράφτηκε στο Κολέγιο Τρίνιτυ με στόχο να αποκτήσει πτυχίο στη Μουσική, σύντομα όμως τα παράτησε προκειμένου να επικεντρωθεί στη σύνθεση και την ηχογράφηση κομματιών.
Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του EΠ με τίτλο «Take Me to Church». Το ομώνυμο κομμάτι, το οποίο τον έφερε στη δημοσιότητα αφού έγινε viral στο YouTube και το Reddit, καθώς και Νο2 στα ιρλανδικά τσαρτς, περιγράφει με μεταφορικές εικόνες την αγάπη προς έναν εραστή ως θρησκεία, χρησιμοποιώντας εκτενώς εκκλησιαστικό λεξιλόγιο.Ο τραγουδιστής δήλωσε πως το κομμάτι δεν είναι εμπνευσμένο από προσωπική εμπειρία, αλλά πρόκειται για ένα είδος διαμαρτυρίας κατά της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς η αντίδραση στον κοινωνικό ρατσισμό είναι κάτι που ο καθένας χρωστά για την καλυτέρευση της κοινωνίας.el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα