![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAFySNUjKHrtGX4aii0oHGAlgma1UqMZuQgwiHx4yjmAjeyaO_wU-4f1tcKuJ2zp0TDEw_6MAwA3-zQQ2SX57qkZXPH1BIdctb78BFF83kC003kAkxOwggycby3skMNFH3158RvXTf0tg/s400/admie_23.jpg)
Στη συνέχεια το Δημόσιο θα διατηρήσει πλειοψηφικό ποσοστό 51%, ενώ θα παραχωρήσει το υπόλοιπο 49%. Από το μειοψηφικό μερίδιο ένα κομμάτι των μετοχών θα προσφερθεί μέσω χρηματιστηρίου, ενώ ένα άλλο ποσοστό θα παραχωρηθεί σε πιστοποιημένη ευρωπαϊκή εταιρεία διαχείρισης δικτύου ηλεκτρισμού (TSO), μέσω διαγωνισμού.
Η συμφωνία προβλέπει τη διατήρηση του μάνατζμεντ του ΑΔΜΗΕ από το Δημόσιο αλλά και τη συμμετοχή των μετόχων μειοψηφίας. Συγκεκριμένα η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ θα ορίζεται από το Δημόσιο, ωστόσο για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα πρέπει να υπάρχει αποδοχή από το Δημόσιο και τους μετόχους μειοψηφίας.
Επίσης προβλέπεται η διαδικασία αποπληρωμής της ΔΕΗ να είναι πιο σύντομη, αφού θα κατευθυνθούν στην εταιρεία τα έσοδα τόσο από την απευθείας πώληση όσο και από τη δημόσια προσφορά των μετοχών μέσω χρηματιστηρίου. Δηλαδή για το 49% η αποπληρωμή θα είναι άμεση, ταυτόχρονα με τη μεταβίβαση των μετοχών του δημοσίου στους ιδιώτες.
Η αποτίμηση της εταιρείας θα γίνει από διεθνή οίκο. Τώρα ως προς την αποζημίωση της ΔΕΗ για το ποσοστό που θα πάει στο ελληνικό δημόσιο(το 51%), αυτή αναμένεται να είναι πιο χρονοβόρα, αν και θα υπάρξουν και κάποια απευθείας οφέλη όπως π.χ. μεταφορά δανεισμού από τη μητρική προς τη θυγατρική και συμψηφισμός οφειλών που υπάρχουν. Επίσης, προβλέπεται ανεξάρτητη εκτίμηση του τιμήματος που θα εισπράξει η Επιχείρηση.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα του ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που έγινε από πηγές του ΥΠΕΝ, θα πρέπει να θεωρείται λήξαν. Την Παρασκευή, μάλιστα, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το ελληνικό και το αγγλικό κείμενο της συμφωνίας.energypress.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου