Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Στενό «μαρκάρισμα» στη ΔΕΗ και εκ των έσω

«Σφίγγει» ο κλοιός γύρω από την ΔΕΗ καθώς δεν είναι μόνο οι δανειστές εκείνοι που ασκούν πιέσεις αλλά και τα σωματεία, οι φορείς και οι πολιτικές δυνάμεις εντός συνόρων, οι οποίοι ζητούν εξηγήσεις για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η επιχείρηση αλλά και για τη μείωση της χρηματιστηριακής αξίας της επιχείρησης που την έχει «οδηγήσει σε απαξίωση», όπως υποστηρίζουν.


«Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει εξαφανιστεί» αυτή τη στιγμή που συζητάμε για πώληση ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ την Δευτέρα υποστηρίζοντας ότι η ΓΕΝΟΠ δεν στηρίζει τους χειρισμούς του προέδρου της ΔΕΗ ενώ σημείωσε ότι « ο κ. Παναγιωτάκης είναι δύο χρόνια στη θέση του προέδρου και δεν έχει προσφέρει τίποτα».

Ακόμη, το ΠΟΤΑΜΙ με σχετική ανακοίνωσή του κάνει λόγο για « κακοδιοίκηση της ΔΕΗ» και σημειώνει ότι «μαζί με τη στάση πληρωμών, άδειασε τα ταμεία της ΔΕΗ. Δημιούργησε προβλήματα ρευστότητας, αύξησε την ανάγκη για τραπεζικό δανεισμό και επιδείνωσε όλους τους χρηματοοικονομικούς δείκτες της εταιρείας. Και, φυσικά, δυσχεραίνει τους όρους και το κόστος χρηματοδότησής της. Η εκτόξευση των προβλέψεων το 2015 οδήγησε τη ΔΕΗ σε ζημιές, συμβάλλοντας έτσι στην κατάρρευση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας και κατ’ επέκταση στην απαξίωση της δημόσιας περιουσίας. Αν οι προβλέψεις της ΔΕΗ το 2015 ήταν αντίστοιχες με το 2014, η ΔΕΗ το 2015 θα είχε κέρδη (προ φόρων) 382 εκατ. ευρώ αντί για ζημιές 106 εκατ. ευρώ».


Προς την ίδια κατεύθυνση, η ΝΔ, με ανακοίνωσή της καλεί τον πρόεδρο της ΔΕΗ να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, αναφέροντας ότι «ο κ. Παναγιωτάκης καλείται να ενημερώσει για τις αρνητικές εξελίξεις που οδηγούν στην απαξίωση της Δ.Ε.Η. και φέρνουν την επιχείρηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ακόμη, καλείται να ενημερώσει για τη διερεύνηση των ευθυνών, που υπάρχουν σε επιχειρησιακό και πολιτικό επίπεδο». 

Σημειώνεται ότι αναφορικά με τη χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ και τα συγκριτικά στοιχεία που προβάλλονται σε σχέση με προηγούμενα έτη, η επιχείρηση αναφέρει ότι «η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ Με αφορμή διάφορες δηλώσεις για τη χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ ΑΕ, η Επιχείρηση διευκρινίζει ότι τον Ιανουάριο του 2015 η μέση κεφαλαιοποίηση είχε διαμορφωθεί σε 1,18 δισ. ευρώ».insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα