Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Γ. Σταθάκης: Θα στηρίξουμε την ΔΕΗ (video)

Την διαβεβαίωση οτι επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα πώλησης υδροηλεκτρικών σταθμών έδωσε από την Πτολεμαΐδα ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης, ενώ σε ό,τι αφορά τους λιγνιτικούς σταθμούς είπε οτι μπορούν να τους διεκδικήσουν φορείς της αυτοδιοικησης ή του δημοσίου.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η απαίτηση πώλησης μεριδίου της ΔΕΗ επανήλθε στη διαπραγμάτευση από πλευράς των θεσμών, ενώ με ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα είχε διευθετηθεί, τονίζοντας ότι σε αυτό έπαιξε τον κύριο ρόλο η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η καταδίκη της χώρας μας για τη μονοπωλιακή θέση της ΔΕΗ στο λιγνίτη.


Aπό το μεγαλύτερο ορυχείο των Βαλκανίων στην Πτολεμαΐδα ο υπουργός Ενέργειας έστειλε μήνυμα οτι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τη ΔΕΗ, τον σημαντικότερο ενεργειακό πυλώνα της χώρας.

«Πρόκειται για μια δύσκολη διαπραγμάτευση» ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας το απόγευμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δυτικής Μακεδονίας, αναλύοντας τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην απελυθερωμένη αγορά ενέργειας. Εξελίξεις θα υπάρξουν, όπως είπε, υστερα από 6 μήνες, διευκρίνισε ωστόσο οτι στην παρούσα φάση δεν τίθεται θέμα πώλησης υδροηλεκτρικών σταθμών, ενώ τους λιγνιτικούς σταθμούς μπορούν να διεκδικήσουν και κοινοπραξίες στις οποίες θα συμμετέχουν φορείς της αυτοδιοικησης ή του δημοσίου στην περίπτωση που οριστικοποιθεί πώληση κάποιων απ αυτούς.

Ο υπουργός επισκέφτηκε και τό νέο λιγνιτικό σταθμό που κατασκευάζεται στην Πτολεμαΐδα. Πρόκειται για μια επένδυση 1,4 δισ ευρώ που αναμένεται να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει το 2020.

Ο κ. Σταθάκης υπενθύμισε πως η χώρα μας έχει δεσμευτεί στους στόχους του 2030 για μείωση των ρύπων, αλλά ο λιγνίτης θα παραμείνει «βασικό στοιχείο» του ενεργειακού μίγματος, έστω και μειωμένος σε σχέση με το παρελθόν.

Τοπικοί φορείς, συνδικαλιστές της ΔΕΗ και εκπρόσωποι της Περιφέρειας, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συρρίκνωση ή την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.
ert.gr
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Ν. Γρυλλάκης, Κ. Δαβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα