Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Με 153 «ΝΑΙ» ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018 (τον ψήφισε και η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου η οποία είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων)

Χωρίς εκπλήξεις η ονομαστική ψηφοφορία. Υπερψήφισε μόνο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Προϋπολογισμός 2018: Πέρασε με… μπόνους! «Μονομάχοι» Τσίπρας – Μητσοτάκης [vids, pics]
– Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2018 σε μια… περίεργη ψηφοφορία
– 153 βουλευτές έδωσαν το «πράσινο φως» έναντι 144 που καταψήφισαν
– Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Τσίπρας – Μητσοτάκης με την ατζέντα να αλλάζει… κατά το δοκούν!
– Δεν έλειψαν οι επιμέρους κόντρες – «Σκοτωμός» Καμμένου – Βούλτεψη – «Συμμετείχε» και η Φώφη Γεννηματά!
– Οι απόντες, ο Χατζηδάκης που ψήφισε πρώτος γιατί… γεννούσε η σύζυγός του και το «δώρο» στον Τσίπρα από τον Βασίλη Λεβέντη

– Όλο το παρασκήνιο και όλα όσα συνέβησαν στη Βουλή





Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Μήνυμα Τσίπρα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες: «Πάμε καλά και βγαίνουμε…».

Χωρίς εκπλήξεις, δεδομένου ότι παραδοσιακά ενέχει και χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, υπερψηφίστηκε από τη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός 2018 με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία στοιχήθηκε πίσω από τη ρητορική περί «τελευταίου μνημονιακού προϋπολογισμού που οδηγεί τη χώρα σ την έξοδο από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής», καθώς και μία ψήφο από την ανεξάρτητη βουλευτή Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.


Σύσσωμη η αντιπολίτευση (ΝΔ - ΔΗ.ΣΥ - Χ.Α - ΚΚΕ - Ένωση Κεντρώων - Ποτάμι) καταψήφισε τον προϋπολογισμό με 144 ψήφους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για νέα «εξαπάτηση του λαού» και συνέχιση της λιτότητας μέσω της επιβολής νέων φόρων και περικοπών, ενώ δεν τον αποδέχτηκε και η συντριπτική πλειοψηφία των ανεξάρτητων βουλευτών.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 3 βουλευτές. Ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) για λόγους υγείας ενώ είχε στείλει και επιστολική ψήφο για την πρόθεσή του να ψηφίσει «ΝΑΙ», η οποία όμως δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα, ο Νίκος Μίχος από τη Χρυσή Αυγή και ο Αριστείδης Φωκάς από την Ένωση Κεντρώων.

«Η συζήτηση ήταν καλή, γιατί πάμε καλά και βγαίνουμε (σ.σ. από τα Μνημόνια», σχολίασε ο πρωθυπουργός - αποτιμώντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια - προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τους οποίους επισκέφτηκε αμέσως μετά την ψηφοφορία για να ευχηθεί Χρόνια Πολλά.

Κληθείς, δε, να σχολιάσει τη θετική ψήφο της κας Μεγαλοοικονόμου κι αν τη θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος απάντησε: «σημασία έχει ότι αυξανόμαστε αντί να μειωνόμαστε».

Στα ευχάριστα παραλειπόμενα της βραδιάς, καταγράφηκε η εσπευσμένη ψήφος του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να τρέξει στο μαιευτήριο καθώς η σύζυγός του έφερνε στον κόσμο το νέο μέλος της οικογένειάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα