Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Οι (μαύρες) προβλέψεις των ξένων για τη ΔΕΗ

Μια ιδέα για το πως βλέπουν να εξελίσσεται η κατάσταση στη ΔΕΗ τα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια μπορεί να πάρει κάποιος από  τη στάση της Lansdowne Partners.

Το βρετανικό hedge fund, που είναι εκ των μεγαλομετόχων του ΟΛΠ, στις 27 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε στις εποπτικές αρχές πως είναι σε θέση short για το 0,71% της ΔΕΗ!

Κάτι θα ξέρουν οι άνθρωποι αν και ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της επιχείρησης, το επίσης βρετανικό hedge fund Silchester, δείχνει ολύμπια ψυχραιμία. Βλέπετε, η Silchester απέκτησε το 13,8% της ΔΕΗ το 2011 και από τότε είδε τη μετοχή να πηγαίνει από τα 5 στα 11 ευρώ για να υποχωρήσει στη συνέχεια κοντά στα 2 ευρώ που βρίσκεται σήμερα.

Όσοι παρακολουθούν την προσπάθεια πώλησης του 17% της ΔΕΗ σκέφτονται και κάτι άλλο.

Αν ο αγοραστής του 17% που ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ καταφέρει να συμφωνήσει την απόκτηση και του 13,8% που έχει η Silchester (συν λίγες αγορές από τη διασπορά) θα βρεθεί μέτοχος καταστατικής μειοψηφίας στη ΔΕΗ.

Πρόκειται για σενάριο αφού για την πώληση του 17% εξετάζονται διάφορες άλλες λύσεις όπως η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού και άλλα τέτοια. Ας το κρατήσουμε, όμως, στο μυαλό μας.mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα