Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ερχονται μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

Χρήστος Κολώνας

x.kolonas@euro2day.gr

 Συντηρητική αλλά όχι αμελητέα οικονομική ελάφρυνση στους οικιακούς καταναλωτές ρεύματος φέρνουν οι νέες τιμές του ΕΤΜΕΑΡ για το 2018, το οποίο αποτελεί περίπου το 40% της συνολικής δαπάνης των ρυθμιζόμενων χρεώσεων που πληρώνουν τα νοικοκυριά μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ΔΕΗ -0,10% και των ανεξάρτητων προμηθευτών.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αποφάσισε για το νέο έτος τη μεσοσταθμική μείωση κατά 6,57% σε σχέση με το 2017 του τέλους όλων των κατηγοριών των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας. Για τους οικιακούς που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση, η χρέωση θα είναι χαμηλότερη κατά 8,48% και διαμορφώνεται στα 22,67 ευρώ ανά μεγαβατώρα (0,02267 ευρώ ανά κιλοβατώρα) έναντι 24,77 ευρώ (0,02477 ευρώ ανά κιλοβατώρα).

Το ποσό που πληρώνουν τα νοικοκυριά για το ΕΤΜΕΑΡ υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας τη μοναδιαία χρέωση με το σύνολο της κατανάλωσης. Πιο συγκεκριμένα, το 0,02267 ευρώ πολλαπλασιάζεται με τις κιλοβατώρες ενέργειας που έκαψε... μία οικογένεια. Από παραδείγματα που επεξεργάστηκε το Euro2day.gr προκύπτει όφελος από 2 έως και 8 ευρώ το τετράμηνο για τα νοικοκυριά, ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης ενέργειας:[περισσότερα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα