Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Μέχρι το Μάρτιο ο νόμος για την πώληση της ΔΕΗ

Μέχρι το Μάρτιο αναμένεται να κατατεθεί ο νόμος για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας τη Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής. Όπως σημείωσε το θέμα της ΔΕΗ δεν συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο καθώς ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία.


Καθώς ολοκληρώνεται το market test, η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ συγκεντρώνει τα ευρήματα της διαδικασίας δηλαδή τις παρατηρήσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων προκειμένου να ακολουθήσει ένα διάστημα διαπραγμάτευσης με την ελληνική πλευρά ώστε να προκύψει το τελικό σχέδιο.

«Έχουν προσκληθεί στο market test 140 εταιρείες από όλο τον κόσμο που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο. Ενημερώθηκαν και ένα μέρος από αυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Εάν τηρήσουμε το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα έως το Μάρτιο θα έχουμε νομοθετήσει», σημείωσε σχετικά ο κ. Σταθάκης.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στη θεσμοθέτηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας:  «Σκοπός μας είναι σταδιακά να πάμε σε μια εύρυθμη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος παραγωγής ενέργειας που φιλοδοξούμε τελικά να βοηθήσει στη μείωση των τιμών. Θα διευκολύνει πάρα πολύ να μη ρυθμίζεται η υπάρχουσα αγορά από 1-2 «παίκτες». Έχουμε συμφωνήσει έως τα τέλη του 2018 να εφαρμόσουμε το target model, να οδηγηθούμε σε ένα μοντέλο που διευκολύνει την ομαλότερη λειτουργία της αγοράς, ένα μοντέλο που εφαρμόζεται πανευρωπαϊκά», επεσήμανε σχετικά.

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία των εργαζομένων

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία της ΔΕΗ, απεργίες ξεκινά το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας διεκδικώντας μεταξύ άλλων την αποτροπή της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και την επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε. στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν αποτροπή περικοπών εργασιακών δικαιωμάτων με την εφαρμογή «αντεργατικών ρυθμίσεων στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής» των Ορυχείων και των Μονάδων. Καταβολή του νόμιμου Δώρου Χριστουγέννων στους έκτακτους εργαζόμενους της ΔΕΗ» όπως αναφέρουν ενώ ζητούν και την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων ανάπτυξης και λειτουργίας των ορυχείων και των Μονάδων της Μεγαλόπολης.insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα