Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Γερμανικές αποζημιώσεις: Αυτό απάντησε ο Σταϊνμάιερ στον Παυλόπουλο!

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε ανοιχτά, συγκεκριμένα και... νομικά για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ωστόσο ο Γερμανός Πρόεδρος απάντησε με "ντρίμπλα".
Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος τις απαιτήσεις της Ελλάδας, που αφορούν το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις της εποχής της κατοχής.

Στις γερμανικές αποζημιώσεις ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε κατά την προσφώνησή του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και της συζύγου του, στο Προεδρικό Μέγαρο.


Ωστόσο ο επίσημος προσκεκλημένος απάντησε… διπλωματικά και αόριστα, δείχνοντας για μια ακόμη φορά πως η γερμανική τακτική στο ζήτημα αυτό είναι αδιάλλακτη!

Τι απάντησε ο Σταϊνμάιερ για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Ο Γερμανός Πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, λοιπόν, στο πλαίσιο της αντιφώνησής του στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του, στο Προεδρικό Μέγαρο, δεν σχολίασε την φράση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας, που αφορούν το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις της Κατοχής, είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες.

Αντιθέτως, τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, τις ιδιαίτερες πιέσεις που δέχεται η χώρα μας ευρισκόμενη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τον ανθρωπιστικό και αλληλέγγυο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που έρχονται, παρόλο που διαπιστώνει ότι η αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων της δεν είναι αυτονόητη.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα