Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Σημαντικό deal στην προμήθεια ενέργειας: Η VOLTON αγοράζει το 100% της ΚΕΝ του Ομίλου Καράτζη και... αλλάζει επίπεδο

Θοδωρής Παναγούλης
Ένα από τα deals που είχαν «ακουστεί» στην ενεργειακή αγορά ως πιθανά, φαίνεται ότι καταλήγει σε τελική συμφωνία, είναι, δε, από τα σημαντικότερα που έχουν ολοκληρωθεί στο συγκεκριμένο κλάδο.

Η εταιρεία VOLTON, μία από τις μικρές αλλά υγιείς και σταθερές εταιρείες του τομέα προμήθειας, ιδιοκτησίας των γνωστών επιχειρηματικών οικογενειών Μπάκου και Καϋμενάκη, εξαγοράζει το σύνολο των μετοχών της εταιρείας ΚΕΝ, θυγατρικής του Ομίλου Καράτζη, η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία και προμήθεια ρεύματος και φυσικού αερίου.

Ήδη το Δ.Σ. της εταιρείας ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ, έλαβε τη σχετική απόφαση.

Μετά την αγοραπωλησία αυτή, η VOLTON αποκτά σημαντικό μέγεθος και δυναμική. Θα έχει μερίδιο αγοράς περίπου 1,5% (με στοιχεία Σεπτεμβρίου η ΚΕΝ είχε 0,83% και η VOLTON 0,69%), συνολικό πελατολόγιο περί τις 120.000 παροχές, ενώ ταυτόχρονα αποκτά περί τα 30 καταστήματα που είχε η ΚΕΝ, αλλά και πρόσβαση στη λιανική φυσικού αερίου, αφού η Κρητική εταιρεία κατέχει σχετική άδεια και έχει ήδη ξεκινήσει να «πουλάει» προϊόντα αερίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Καράτζης έχει δραστηριότητα στην παραγωγή ενέργειας μέσω πάρκων ΑΠΕ, καθώς επίσης έχει λάβει άδεια παραγωγής για μεγάλη θερμική μονάδα παραγωγής ρεύματος 660 MW, με καύσιμο φυσικό αέριο στην περιοχή της Λάρισας. Αυτές οι δραστηριότητες όμως δεν ανήκουν στην ΚΕΝ.

Είναι προφανές ότι το deal θα τεθεί υπόψη των εποπτικών αρχών και των αρχών ανταγωνισμού και οι διαδικασίες απορρόφησης θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα