Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

8 χρόνια "ON LINE" και συνεχίζουμε...

Φίλοι και φίλες του διαδικτυακού "ONLINE"  συμπληρώσαμε 8 χρόνια από τη έναρξη λειτουργίας του blog (27-12-2011) και έχουμε ήδη ξεπεράσει τις 30.500 αναρτήσεις  και τις 550.000 μοναδικές επισκέψεις και τις 2.500.000 προβολές.
Το κανάλι μου στο youtube (TV.Papadopoulos),ξεπέρασε τους 1.000 συνδρομητές και τα βίντεο τις 785.000 προβολές και όταν είμαι τεχνικά έτοιμος θα ανεβάσω σπάνιο υλικό αρχείου της περιόδου 1985-2005. 



Ο χρόνος που έρχεται με σταθερή αυτοδύναμη και δυνατή κυβέρνηση της ΝΔ , υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σηματοδοτεί για τη χώρα μας το τέλος της χειρότερης διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την αλλαγή σελίδας. 

Στην Ευρώπη τώρα, συνεχίζεται η διαδικασία πλήρους ανασύνθεσης της πολιτικής και κοινωνικής της πραγματικότητας.


Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται για το brexit στις 31/01/2020 μετά την άνετη επικράτηση του Μπόρις Τζόνσον στις εκλογές. Μετά την έξοδο Βρετανοί και Ευρωπαίοι πολίτες -επιχειρήσεις  θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες της εξόδου από την ΕΕ.

H Γαλλία τώρα είναι πλέον η ατμομηχανή της Ευρωζώνης, έχοντας «κλέψει» τον τίτλο από τη Γερμανία, που τον κρατούσε επί χρόνια. Η οικονομία του Εμανουέλ Μακρόν αναπτύσσεται ταχύτερα, εμφανίζεται πιο ανθεκτική στους εμπορικούς πολέμους και προσελκύει με μεγαλύτερη ευκολία ξένες επενδύσεις. Η Άγκελα Μέρκελ από την άλλη παλεύει να αποφύγει την ύφεση και χρεώνεται τον ρόλο του μεγάλου ασθενή της ηπείρου. Οι ισορροπίες αρχίζουν να αλλάζουν και απομένει να δούμε το 2020 προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η ΕΕ. 

Στις ΗΠΑ την Τρίτη 3 Νοεμβρίου του 2020 θα γίνουν οι 59ες προεδρικές εκλογές, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κάθε τέσσερα χρόνια. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο οποίος εξελέγη το 2016, επιδιώκει την επανεκλογή του και για δεύτερη θητεία, παρά το γεγονός ότι μέλη των Ρεπουμπλικάνων φαίνεται να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους. Όπως έχει ανακοινώσει το σύνθημα για τις εκλογές του 2020 θα αλλάξει και από «Make America Great Again» θα γίνει «Keep America Great». Βέβαια, αυτό θα γίνει εν καιρώ και ανάλογα με τις εσωτερικές εξελίξεις. 

Εν τω μεταξύ, η πλειοψηφία των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε δίκη στη Γερουσία για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου, επειδή πίεσε τον Ουκρανό πρόεδρο να διενεργήσει έρευνα σε βάρος πολιτικού του αντιπάλου (σ.σ Τζο Μπάιντεν).Εάν καταδικαστεί, οι ΗΠΑ θα εισέλθουν σε μία άνευ προηγουμένου πολιτική κρίση και σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ, «σε περίπτωση καθαίρεσης, παραίτησης ή θανάτου του Προέδρου, ο Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου» . Ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο Τραμπ θα εξέλθει δυνατότερος από αυτή την διαδικασία. Μην ξεχνάμε ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη με τον Ντ.Τραμπ στο Λευκό Οίκο στις 07/01/ 2020.

Η Τουρκία μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη , για δημιουργία Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και την έγκρισή της από την τουρκική εθνοσυνέλευση και τη λιβυκή κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης , μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η πολιτική αυτή των Τούρκων είναι πάγια πολιτική όλων των τουρκικών κυβερνήσεων που στηρίζεται στην παντελή αγνόηση του Διεθνούς Δικαίου και της νομιμότητας και μέσω αυτής επιδιώκει την προώθηση των διεκδικήσεων της από τη Θράκη έως την Κύπρο.


Η Ελλάδα αντέδρασε αμέσως εντάσσοντας  στη διπλωματική «σκακιέρα» την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με Κύπρο και Ισραήλ για τον αγωγό EastMed, καθώς και συζητήσεις με Ρώμη και Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ. Ιδιαίτερη σημασία έχει ακόμη η συμμετοχή της Γαλλίας σε τετραμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, που θα γίνει στο Κάιρο στις 4 ή  5 Ιανουαρίου.

Στην οικονομική πολιτική η Κυβέρνηση τα πάει αρκετά καλά , αφού ο Προϋπολογισμός του 2019, παρά τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις που είχαμε μετά το Πάσχα και μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού,έκλεισε με θετικό πρόσημο. 
Τα επιτόκια που δανείζεται πλέον η χώρα μας είναι πολύ χαμηλά , έως και αρνητικά , η φορολογία μειώνεται και το κλίμα που διαμορφώνεται για νέες επενδύσεις είναι πολύ θετικό.Οι επενδύσεις είναι πολύ σημαντικές ώστε να αυξηθεί το ΑΕΠ να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία και να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα ώστε να υπάρξει περιθώριο για περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να κοιτάξει την πλέον αδικημένη "μεσαία τάξη" με άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών (γιατί από τη μείωση του αρχικού φορολογικού συντελεστή από 22% στο 9% δεν κέρδισε τίποτα με το τρικ του νόμου/δυστυχώς εδώ θύμισε ΣΥΡΙΖΑ).  Πρέπει να φέρει μία "καθαρή φορολογική κλίμακα" χωρίς τα τρικ μείωσης και ταυτόχρονα αύξησης του φόρου και να καταργήσει ολοσχερώς την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης η οποία κατάντησε μόνιμη εδώ και μια δεκαετία.


Το "ON LINE" θα παρακολουθεί τις εξελίξεις , ενώ για κάθε σχόλιο ή πρόταση σας , μπορείτε να μου γράφετε στο mail "eft.papadopoulos@gmail.com" . 

Εύχομαι σε όλους Χρόνια πολλά με Υγεία , 
Ειρήνη και ευημερία.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
2020
Ο δημιουργός και διαχειριστής του blog "ON LINE"
Μάκης Παπαδόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα