Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

«Τρικλοποδιές» εκ των έσω για το business plan της ΔΕΗ

Μπορεί το φιλόδοξο bussiness plan που παρουσίασε ο Γ. Στάσσης, σε συνδυασμό με τους στόχους που τίθενται στο υπό διαβούλευση ΕΣΕΚ να προδιαγράφουν μια ριζική αλλαγή πλεύσης για τη ΔΕΗ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτός ο αναπροσανατολισμός είναι εμπεδωμένος και χαίρει πλήρους αποδοχής ακόμα και μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών της επιχείρησης. Μάλιστα, οι διαφωνίες μεταξύ των διευθυντικών στελεχών της επιχείρησης καταγράφονται πλέον και δημόσια. Θέλετε ένα παράδειγμα;  Στη δημόσια διαβούλευση για το ΕΣΕΚ κατατέθηκαν δυο διαμετρικά αντίθετες τοποθετήσεις, προερχόμενες και οι δυο από τους κόλπους της ΔΕΗ:


Η μια, η οποία αποτελεί και την επίσημη θέση της επιχείρησης, κατατέθηκε από την κα. Δήμητρα Κρομπά, Διευθύντρια Κλάδου Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, και «χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Πολιτείας για την επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) και είναι πρόθυμη να συμβάλει έμπρακτα με συγκεκριμένες δράσεις, και κυρίως με επενδύσεις, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί», παραθέτοντας επίσης επιμέρους «σημεία ειδικού ενδιαφέροντος για τη ΔΕΗ, τα οποία χρήζουν επανεξέτασης».

Η δεύτερη, η οποία κινείται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, κατατέθηκε από την κα. Ευγενία Μπαλάση, Διευθύντρια Κλάδου Η-Μ. Μελετών και Έργων της ΔΕΗ, η οποία παραθέτει τις δικές της απόψεις και τις ριζικές διαφωνίες της με το προτεινόμενο ΕΣΕΚ – και, συνακόλουθα, με την «επίσημη» τοποθέτηση της ΔΕΗ. Μεταξύ άλλων το στέλεχος της ΔΕΗ τάσσεται εναντίον της απολιγνιτοποίησης, ενώ ανασύρει όλο τον κατάλογο παραδοξοτήτων που ακούγονται για τις... βλαβερές συνέπειες τις ΑΠΕ.

Να δώ πως, με τέτοιους περισπασμούς, θα προχωρήσει «στις ράγες της ενεργειακής μετάβασης» το τρένο της ΔΕΗ, όπως επιδιώκει ο κ. Στάσσης.Ραδιενεργά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα