Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Μη «λήξαν» το θέμα του σποτ - Προσπαθούν να τα... μαζέψουν - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Να μαζέψουν τα νερά της βροχής… του σποτ κατά των δημοσιογράφων επιχειρούν τα κορυφαία στελέχη


Με μπαράζ δηλώσεων και κινήσεις αντεπίθεσης επιχειρούν τις τελευταίες ώρες πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψουν τα απόνερα του κομματικού σποτ που εμφάνιζε το δημοσιογραφικό κόσμο εν πολλοίς χειραγωγούμενο και εξαγοραζόμενο, μετά το σάλο των αντιδράσεων.

Επιχειρώντας… διασταλτικές ερμηνείες, η Κουμουνδούρου βάλλει κατά ρυπάς κατά της «λίστας Πέτσα», την ώρα που στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι το σποτ για τα ΜΜΕ σημείωσε «τεράστια επιτυχία», όπως τόνισε ο Γιάννης Μαντζουράνης, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στον Θέμα 104,6.

Πόσο κοστίζει ο Μωυσής;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει θέση υπέρ των δημοσιογράφων. Η πρωταγωνίστρια λέει τι ακριβώς έγινε ότι έγινε μια απευθείας ανάθεση σε μια εταιρεία χωρίς να προσκληθεί καμία άλλη εταιρεία» υποστήριξε ο κ. Μαντζουράνης και πρόσθεσε πως «δεν την ανάγνωση ότι έβαλε κατά των δημοσιογράφων. Λεφτά πήραν οι καναλάρχες και οι εκδότες. Οι δημοσιογράφοι είναι εργάτες του πνεύματος, κανείς δεν στρέφεται κατά των δημοσιογράφων. Στρέφεται το σποτ κατά των σχέσεων της κυβέρνησης με καναλάρχες και εκδότες».

Κατά τον ίδιο «έπρεπε και πρέπει να ενισχυθεί ο Τύπος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα το έκανε με διαφανή τρόπο», ενώ ««για να γίνει η πληρωμή από το ΥΠΟΙΚ πρέπει να υπάρχει δημόσια σύμβαση και η όποια δεν έχει αναρτηθεί, οπότε πρέπει να γίνει ανάκληση των χρημάτων», κατέληξε.

Πρόβλημα αισθητικής

Ενστάσεις επί της αισθητικής του σποτ διατύπωσε στον Θέμα 104,6 και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης. «Αισθητικά το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι διαφορετικό , ωστόσο είναι αλήθεια πως ζούμε μία περίοδο πρωτοφανούς μομομέρειας στο τρόπο παρουσίασης των ειδήσεων και της επικαιρότητας» σημείωσε ο κ. Γιαννούλης και εξήγησε ότι «η δημοσιογραφία ως κλάδος επλήγη και οικονομικά και αξιακά. Δυστυχώς η εικόνα που υπάρχει στην κοινωνία για τη δημοσιογραφία δεν είναι και η καλύτερη. Ευτυχώς σημαντικός αριθμός δημοσιογράφων καθημερινά δίνουν τη μάχη για την αξιοπιστία του επαγγέλματος».

Πετυχημένη σάτιρα

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης δηλώνοντας ότι «θα να είναι σαφές ότι το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ δεν στρέφεται κατά των δημοσιογράφων. Αναδεικνύει και σατιρίζει μια συγκεκριμένη, πολύ σκοτεινή υπόθεση: το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ την χρηματοδοτική ενίσχυση των ΜΜΕ»

«Έχουμε καλέσει με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και με κοινοβουλευτική ερώτηση του Αλ. Τσίπρα την κυβέρνηση να πράξει το νόμιμο: να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που δόθηκαν σε κάθε μέσο» τόνισε ο κ. Χαρίτσης, συμπεραίνοντας πως «το γεγονός ότι η κοινωνία μπαίνει στη συζήτηση για το συμβαίνει με την εν κρυπτώ χρηματοδότηση των Μέσων από την κυβέρνηση, σημαίνει ότι η σάτιρα του συγκεκριμένου σποτ είναι πετυχημένη».

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Είναι ψευδές το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν εξομοιώνει όλους τους δημοσιογράφους» υποστήριξε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ εκτίμησε πως «η προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι από όσους δήθεν 'τσουβαλιάζονται', αλλά από όσους νιώθουν ότι ‘φωτογραφίζονται’», σχολιάζοντας τις μαζικές αντιδράσεις του δημοσιογραφικού κόσμου.

Λίγες ώρες μετά την απαντητική επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ, για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση πριμοδοτεί ΜΜΕ - «λιβανιστήρια» με δημόσιο χρήμα και αδιαφάνεια».

Αναφερόμενος στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «βγαίνει ένα σποτ που θέλει να αναδείξει αυτό το θέμα και κάποιοι προσπαθούν να κάνουν την ερμηνεία που θέλουν και να πουν κάτι το οποίο, νομίζω με πάρα πολύ αναλυτικό τρόπο, στην επιστολή που έστειλα χτες στην ΕΣΗΕΑ, το τοποθετώ».

Μοχλός πίεσης το σποτ

«Η πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι θύματα, διότι αυτή τη στιγμή δουλεύουν σε συνθήκες τρομακτικής ανασφάλειας, “μαύροι”, δουλεύουν υποαμειβόμενοι, πιέζονται από τους εργοδότες τους. Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι, όπως κι όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι. Αυτές είναι οι μεγάλες αλήθειες» περιέγραψε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως το σποτ «πιέζει μία κυβέρνηση η οποία έχει καταπατήσει κυριολεκτικά τους όρους της διαφάνειας, της χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος».

Ντροπιαστικό και απαράδεκτο

Με φόντο το σποτ, στο θέμα επανήλθε χθες και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, εγκαλώντας αμφότερους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή της για… «κρυφτό».

«Κ. Μητσοτάκη δεν θα σας σώσει πάλι ο κ. Τσίπρας με το ντροπιαστικό και απαράδεκτο για τους δημοσιογράφους σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, που αποπροσανατολίζει τη συζήτηση. Τα αμείλικτα ερωτήματα για την Κυβέρνηση παραμένουν και πρέπει να απαντηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση. Γιατί κρύβετε τα ποσά που δώσατε στο κάθε μέσο; Φοβάστε ότι θα αποκαλυφθείτε και θα εκτεθείτε. Οι πολίτες απαιτούν να μάθουν πώς διαχειριστήκατε τα χρήματά τους. Το κρυφτό που παίζετε είναι δείγμα ενοχής» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα