Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Συγκλονιστικές εικόνες στην Καρδίτσα μετά τους πρώτους απεγκλωβισμούς: Είμαστε λίγοι αλλά ζωντανοί


 Μια ηλικιωμένη γυναίκα, ο παπάς σύζυγός της, η έγκυος κόρη της και η μόλις 1,5 έτους εγγονούλα της είναι οι πρώτοι κάτοικοι που απεγκλωβίστηκαν από την Οξυά, το χωριό στην Καρδίτσα που έχει αποκοπεί μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο Ιανός. Κέρναγε λουκούμια η παπαδιά που διασώθηκε. 

Δυο ελικόπτερα «σηκώθηκαν» νωρίς το πρωί από το δημοτικό γήπεδο στο Μουζάκι για να κάνουν, ακόμη μια, επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων από την Οξυά. Πολλοί από τους κατοίκους στο χωριό έξω από την Καρδίτσα δεν ήθελαν να φύγουν από τα σπίτια τους, όμως μια ηλικιωμένη γυναίκα, σύζυγος του παπά του οικισμού και καρκινοπαθής σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η κόρη τους και η εγγονή τους ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που μπήκαν στο μικρό ελικόπτερο και έφτασαν σώοι Μουζάκι.

Οι εικόνες από τη στιγμή που το ένα από τα ελικόπτερα που είχαν “σηκωθεί” νωρίτερα προσγειώθηκε κι από εκεί βγήκαν ο παπάς, η ηλικιωμένη γυναίκα, η έγκυος (στον 4ο μήνα) κόρη τους και η μόλις 1,5 έτους εγγονή τους, η μικρή Αννούλα, ήταν συγκλονιστικές.

Ακόμη πιο συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η ηλικιωμένη γυναίκα άρχισε να κερνάει λουκούμια, τα οποία πήρε από το σπίτι της πριν απεγκλωβιστεί. [περισσότερα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα