Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΗ: Επαναλαμβανόμενα EBITDA 457 εκατ. ευρώ στο Α' εξάμηνο - Τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο θετικών αποτελεσμάτων

Επαναλαμβανόμενο EBITDA ύψους 457,3 εκατομμύρια ευρώ κατέγραψε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού το α’ εξάμηνο του 2020, συνεχίζοντας σε τρίτο σερί τρίμηνο θετικές επιδόσεις με αυξημένη λειτουργική κερδοφορία και επαναλαμβανόμενο EBITDA 275,3 εκατομμύρια ευρώ κατά το β’ τρίμηνο του 2020.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία για το α’ εξάμηνο του 2020, τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε 51,2 εκατ. ευρώ από ζημιές 318,4 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η μείωση παραγωγής από λιγνίτη έφτασε στο 47,8% σε επίπεδο εξαμήνου.

Για υπέρβαση του στόχου που έχει θέσει η διοίκηση για το σύνολο του έτους με την λειτουργική κερδοφορία να διαμορφώνεται στην περιοχή των 850 – 900 εκατ. ευρώ κάνει λόγο στη δήλωσή του ο επικεφαλής της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης. Ο ίδιος κάνει αναφορά στον εκσυγχρονισμό του μοντέλου εξυπηρέτησης των πελατών, στην επιτάχυνση  του πλάνου ψηφιακού μετασχηματισμού και στην εξασφάλιση νέων πηγών ρευστότητας, ενώ επισημαίνει ότι η ΔΕΗ στο πλαίσιο υλοποίησης των στρατηγικών της προτεραιοτήτων προωθεί την κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάρκων στην Πτολεμαΐδα και την Μεγαλόπολη, την απόσυρση των μονάδων στο Αμύνταιο εντός του Σεπτεμβρίου, την υλοποίηση του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης των εργαζομένων και τον διαγωνισμό για την προμήθεια 1.000 σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα