Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Power Health, η πιο κερδοφόρος εταιρεία του κλάδου της συνεχίζει την ανοδική της πορεία.

 
Την πρώτη θέση στη λίστα των πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων του κλάδου των συμπληρωμάτων διατροφής κατέλαβε η επιχείρηση Power Health, που διευθύνεται από την κυρία Λιλή Περγαντά. Αυτό προκύπτει από μεγάλη πανελλαδική έρευνα της NEW TIMES στις 418 σημαντικότερες (βάσει κύκλου εργασιών) εισαγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις τροφίμων. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας στις πρώτες θέσεις της λίστας των πιο κερδοφόρων εταιρειών βρέθηκαν οι επιχειρήσεις Όπτιμα ΑΕ, Leader AE, Γκατένιο, Κανάκης Στέλιος, TORRE Γκλατζούνης, Power Health Hellas, Ατλάντα Αντιπροσωπείαι Διανομές, Ρούπας Ηρακλής, Green Import καιCrystal Beverages AE. (Eδώ μπορείτε να δείτε τον πίνακα από την έρευνα της NEW TIMES ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΑ )


H Power Health Hellas ΑΕΒΕ πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 12,2 εκατ. ευρώ κατά το 2018 ενώ τα κέρδη της έφτασαν τα 2,74 εκατ. ευρώ. Η επιχείρηση λειτουργεί με μία υγιή κεφαλαιουχική σχέση αφού τα ίδια κεφάλαιά της ανέρχονται σε 4,36 εκατ. ευρώ ενώ οι συνολικές της υποχρεώσεις σε 2,5 εκατ. ευρώ.

Ποια, όμως, είναι η Power Health;


Το ταξίδι της επιχείρησης ξεκινάει από ένα μικρό κορίτσι, στη δεκαετία του 1970, σε ένα γραφικό χωριό της Βοιωτίας, όπου δένεται με τη φύση και τις ευεργετικές ιδιότητές της. Όνειρό της μια ζωή με υγεία, τόνωση, ομορφιά από τους μοναδικούς καρπούς της φύσης.

Το 1984, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Η Λιλή Περγαντά, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος, ξεκινάει ένα δύσκολο και αδιανόητο ως τότε ταξίδι.

1984-1989. Η Power Health ξεκινά το ταξίδι της ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος οίκων του εξωτερικού. Είναι η εταιρεία, όπου μιλάει για πρώτη φορά για άγνωστες έννοιες έως τότε όπως φυσικά προϊόντα υγείας, συμπληρώματα διατροφής, φυτοθεραπεία, ομοιοπαθητική. Η πρώτη πενταετία στη ζωή της Power Health χαρακτηρίζεται από έντονη αμφισβήτηση και περιφρόνηση. Η κυρία Λιλή Περγαντά, όμως παραμένει ακλόνητη στο όραμά της και διαβλέπει στην πρώτη συνέντευξή της πως «Το μέλλον ανήκει στις φυσικές τροφές». Ένα πρωτοποριακό συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους κάνει την εμφάνισή του στα ελληνικά φαρμακεία. Το όνομα αυτού είναι Slimmer και φέρνει τη σφραγίδα της Power Health, ξεκινώντας ένα κεφάλαιο στα αδυνατιστικά συμπληρώματα που συνεχίζει να γράφεται ακόμη και σήμερα με επιτυχία.

1990-1999. Η εταιρεία επενδύει στον έλληνα φαρμακοποιό. Τα πρώτα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε φαρμακοποιούς πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία: τόσο οι ίδιοι όσο και οι καταναλωτές αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την αξία των συμπληρωμάτων διατροφής στην υγεία του ανθρώπου. Οι πρώτες άδειες για τα συμπληρώματα διατροφής εκδίδονται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και η PowerHealth πρωτοστατεί, μένοντας πιστή στις αξίες της. Ταυτόχρονα ξεδιπλώνει τον κοινωνικό της χαρακτήρα υποστηρίζοντας δράσεις της Unicef, των Γιατρών χωρίς Σύνορα, του Χαμόγελου του Παιδιού και των Φαρμακοποιών του Κόσμου.

 2000-2009. Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης ιδρύεται και διευρύνεται έχοντας ως φυσική εξέλιξη αυτού τη δημιουργία ιδίων προϊόντων κάτω από το brand  της Power Health. Προϊόντα – σταθμός στην ιστορία της εταιρείας, όπως η αναβράζουσα Echinacea Extraκαι οι πολυβιταμίνες, αποτελούν μόνο την αρχή των καινοτόμων συνθέσεων που σήμερα συνεχίζουν να κατέχουν ξεχωριστή θέση στο ράφι του ελληνικού φαρμακείου. Η Power Health αυξάνει ραγδαία τα μερίδιά της παραμένοντας πρώτη επιλογή υγείας χιλιάδων καταναλωτών. Το 2003. Η εταιρεία εγκαθίσταται στα νέα ιδιόκτητα κτίρια στη Μεταμόρφωση Αττικής.

2010-Σήμερα. Σε μια εποχή για την Ελλάδα, η Power Health συνεχίζει να καινοτομεί. Αναπτύσσει μία ολόκληρη σειρά προϊόντων με βάση τις κλασσικές αξίες στα συμπληρώματα διατροφής, την σειρά Classics Platinum Range. Η πρωτοπορία, όμως, συνεχίζεται και η εταιρεία μένοντας πιστή  στο όραμά της για προϊόντα από το φαρμακείο της φύσης αναπτύσσει τη σειρά των δυναμοτροφών Power Foods. Πλέον ο προϊοντικός στόλος αποτελείται στην πλειονότητα του από ίδια προϊόντα. Την ίδια στιγμή ενισχύει την εξωστρέφειά της διεισδύοντας με τον προϊοντικό της στόλο στα βαλκάνια, Κύπρο και Μεγάλη Βρετανία.

Η διεθνής αναγνώριση έρχεται από ένα σύνολο ευρωπαϊκών οργανισμών, που ξεχωρίζουν την Power Health  και  την διευθύνουσα σύμβουλο Λιλή Περγαντά για τα όσα επιτύχει. Ξεχωριστές στιγμές η βράβευσή της από τα European Business Awards και από τα Diamonds of the Greek Economy της New Timesnewtimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα