Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακόμα μια νύχτα με κόλαση εκρήξεων σε Κίεβο, Λβιβ και Οδησσό

Φωτογραφία Αρχείου
Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 21η ημέρα, με κόλαση εκρήξεων να σημειώνεται για ακόμα μια νύχτα σε  Κίεβο, Λβιβ και Οδησσό, αφού η Ρωσία συνεχίζει να «σφυροκοπά».

Επίσης, σε συναγερμό παραμένει το Κίεβο και τα προάστιά του, όπου αργά τη νύχτα σημειώθηκαν εκρήξεις και ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, ενώ έως τις 7:00 π.μ. της Πέμπτης (17.03.2022), ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας. Σειρήνες έσπασαν τη νυχτερινή σιγή και στο Λβιβ.

Την ίδια στιγμή στην Οδησσό, την εμβληματική πόλη – λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, οι Ρώσοι εισβολείς σφίγγουν όλο και πιο πολύ τον κλοιό. Άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα ήταν αυτή για τους κατοίκους, καθώς οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν το σφυροκόπημα.

Η ρωσική τανάλια εξακολουθεί να σφίγγει επικίνδυνα το Κίεβο. Όπως ανέφερε το CNN, ακούστηκαν πάλι εκρήξεις στα προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας και ήχησαν ξανά οι σειρήνες. Οι εκρήξεις ξεκίνησαν αργά τη νύχτα, μετά την επιβολή εκτεταμένης απαγόρευσης κυκλοφορίας από τον δήμαρχο, τον Βιτάλι Κλίτσκο, έως τις 7:00 π.μ. της Πέμπτης (1703.2022). Περίπου στις 3:00 τη νύχτα, οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής αναστάτωσαν και το Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία. Σύμφωνα με το BBC, οι άμαχοι έτρεξαν γι’ άλλη μία φορά σε υπόγεια καταφύγια, λόγω φόβου ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων.

Όπως ανέφερε ο «Kyiv Independent», σειρήνες ακούστηκαν ακόμη και στις πόλεις Ιζιούμ, Ντίνπρο, Τσερκάσι, Ιβάνο – Φρανκίβσκ, Βινίτσια, Κιρόβοχραντ, Κρέμεντσουκ, Μπίλα Τσέρκβα, Νικόπολη, Μικολάιβ, Ιζμαΐλ, Πολτάβα, Κμελνίτσκι, Κριβέ Οζέρο και στην Οδησσό.

Φόβοι για ρωσική απόβαση στην Οδησσό

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, τον Μαξίμ Μαρτσένκο βομβαρδίστηκαν δύο οικισμοί κοντά στη νότια ουκρανική πόλη με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για δύο τραυματίες.

Όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές, τα ρωσικά πλήγματα εξαπολύθηκαν, τόσο από το έδαφος όσο και από τη θάλασσα, ενώ συνολικά φέρεται να έπεσαν περίπου 90 οβίδες.

Οι Ουκρανοί επιτελείς βρίσκονται σε καθεστώς συναγερμού, καθώς εκφράζεται έντονη ανησυχία για πιθανή ρωσική απόβαση τις επόμενες ώρες.

Ανεξάρτητοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες του Naval News, παρατήρησαν την κίνηση 14 πολεμικών πλοίων του ρωσικού στόλου διά μέσου δορυφορικών φωτογραφιών, νότια της γραμμής των αποβατικών σκαφών της Μόσχας στην περιοχή.κόλαση εκρήξεων σε Κίεβο, Λβιβ και Οδησσό newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα