Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Monika Liu Sentimentai


 Με καταγωγή από την Klaipėda, το πιο σημαντικό λιμάνι της Λιθουανίας, οι καθημερινές εικόνες και οι ήχοι των ερχομένων και των ερχομένων ανάμεσα στις αποβάθρες ενέπνευσαν αναπόφευκτα τη Monilka να κάνει μερικά ταξίδια από μόνη της. Μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο της Klaipėda, όπου σπούδασε τζαζ, συνέχισε την εκπαίδευσή της στο είδος στο Berklee College of Music στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Μετά από αυτό, έζησε για λίγο στο Λονδίνο, πριν μετακομίσει στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους.

Σύμφωνα με την τραγουδίστρια, σκέφτεται να ανέβει στη σκηνή της Eurovision εδώ και πολλά χρόνια και η στιγμή της ήρθε τώρα, με τη σύνθεση του Sentimentai, που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο. Το τραγούδι μιλάει για έναν καλλιτέχνη που έχει κολλήσει στο παρελθόν. Η Μόνικα λέει ότι το ημι-βιογραφικό τραγούδι γεννήθηκε από τις δικές της προσωπικές εμπειρίες: «Έρχομαι από τη θάλασσα. Μεγάλωσα κοιτάζοντας τη θάλασσα, άρα είμαι πολύ συναισθηματικός».

Ο δρόμος για την εκπλήρωση του ονείρου της να εκπροσωπήσει τη Λιθουανία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ήρθε μέσω της ετήσιας διαδικασίας προεπιλογής της χώρας, Pabandom iš Naujo. Στον τελικό, η Monika ήταν ξεκάθαρη νικήτρια, σημειώνοντας κορυφαίες βαθμολογίες τόσο από την κριτική επιτροπή όσο και από το λιθουανικό κοινό που την παρακολουθούσε στο σπίτι της και εμπνεύστηκε αρκετά από τη σαγηνευτική της εμφάνιση για να στείλει τους μέγιστους πόντους στο δρόμο της.

Από το ντεμπούτο της το 2015, η Monika έχει κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ και πολλά άλλα σινγκλ. Το ρεπερτόριο των κυκλοφοριών της ήταν αρκετά εντυπωσιακό ώστε να κληθεί πρόσφατα να συμμετάσχει στο πάνελ δύο από τις μεγαλύτερες μουσικές παραστάσεις της Λιθουανίας. Υπήρξε κριτής τόσο στο The Voice όσο και στο The Masked Singer. Τώρα, επιστρέφει στην άλλη πλευρά της κριτικής επιτροπής και θα ανέβει στη σκηνή του Τορίνο, παίζοντας για λογαριασμό της Λιθουανίας σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα