Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Σάμο – Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμολόγοι μετά το διπλό χτύπημα του σεισμού στην Σάμο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο νέος σεισμός είχε ισχύ 5,2 Ρίχτερ, και πάλι στα νότια της Σάμου. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 12,8 χιλιόμετρα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμολόγοι μετά το διπλό χτύπημα του σεισμού στην Σάμο.

Οι δυο σεισμοί των 5,2 και 4,7 ρίχτερ έχουν στρέψει τους επιστήμονες πάνω από τους σεισμογράφους τους προκειμένου να αναλύσουν τα δεδομένα και την σεισμική ακολουθία του φαινομένου.

Tο γεγονός ότι πρόκειται για δυο διαφορετικές δονήσεις σύμφωνα με τον σεισμολόγο και Πρόεδρο του ΟΑΣΘ Ευθύμιο Λέκκα, κάνει την κατάσταση πιο σύνθετη και αυτό γιατί δεν μιλάμε για μία σεισμική μετακολουθία.

«Με τους δύο σεισμούς που έγιναν στην Σάμο -αρχικά είχαμε τον σεισμό 4,7 Ρίχτερ και μετά 5,2- φάνηκε ότι δεν είχαμε αποκλιμάκωση του φαινομένου, εξελίσσεται ακόμα η σεισμική δραστηριότητα» λέει μιλώντας στο newsit.gr ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας.

«Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες η ζημιές»

Μιλώντας στο newsit.gr ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος ανέφερε: «Ταρακουνηθήκαμε αρκετά. Δεν υπάρχουν αναφορές για μικρο-τραυματισμούς ούτε για υλικές ζημιές. Ο κόσμος είναι ψύχραιμος και αυτή τη στιγμή οι δικές μας τεχνικές υπηρεσίες ελέγχουν χώρους και πιθανά κτίρια διότι η Σάμος είναι τραυματισμένη από τον προηγούμενο σεισμό του ‘20». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα