Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΔΕΗ: Μια επιτυχημένη περίπτωση ψηφιακού μετασχηματισμού με προοπτικές περαιτέρω βελτίωσης – Τι δηλώνει ο Managing Director της Accenture Scott Tinkler

Μιχάλης Μαστοράκης


https://energypress.gr

Την προσήλωση της ΔΕΗ στους στόχους του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου αναγνωρίζει σε ανάρτησή του ο Managing Director της Accenture Scott Tinkler, υπογραμμίζοντας ότι τα θετικά αποτελέσματα που επιδεικνύει ο Όμιλος στο Δείκτη Ψηφιακής Απόδοσης (Digital Performance Index/DPI).

Ειδικότερα σε άρθρο του αναφέρει ότι κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της εν λόγω στρατηγικής που προέκυψε με την νέα στοχοθεσία της εταιρείας υπό την ηγεσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Γιώργου Στάσση, ο Δείκτης βελτιώθηκε κατά 37%, με 15% αύξηση ρεκόρ από το 2022 στο 2023, καθώς μια σειρά συναφή έργα μπήκαν σε φάση υλοποίησης και εκτέλεσης.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ έχει θέσει σαφείς στόχους για την συνεχή ανάπτυξη του DPI καθώς η διοίκηση του Ομίλου διαχέει την στρατηγική της ψηφιοποίησης σε ολόκληρη την εταιρική δομή. Από την πλευρά του, ο κ. Tinkler αναφέρεται στη ΔΕΗ ως παράδειγμα προς μίμηση για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα που ο Όμιλος μετασχηματίστηκε και κινήθηκε στις ράγες της ψηφιοποίησης, συνιστώντας πλέον από ένα απλό παραγωγό και προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας ένα διαφοροποιημένο και ολοκληρωμένο ενεργειακό όμιλο/utility με ισχυρό δείκτη ψηφιοποίησης.

«Η εταιρεία διαφοροποιείται σε παρακείμενες, non-commodity βιομηχανίες, όπως είναι οι υποδομές ηλεκτρικών οχημάτων, η λιανική αγορά οπτικών ινών, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών συσκευών. Και οι φιλοδοξίες της δεν περιορίζονται στην Ελλάδα. Η ΔΕΗ επιδιώκει επίσης να γίνει βασική πηγή ενέργειας και σταθερότητας σε ολόκληρη την νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτό είναι σίγουρα φιλόδοξο – λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα αυτά με τον επαναπροσδιορισμό της ΔΕΗ δεν ήταν στην ατζέντα της εταιρείας πριν τέσσερα χρόνια», γράφει χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Accenture κάνει ειδική μνεία στον Γιώργο Στάσση, υπογραμμίζοντας την επιμονή του και το όραμά του για μια τέτοια προοπτική για την μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας στην Ελλάδα, ήδη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της, με την φυσιογνωμία της εταιρείας τότε να είναι πολύ διαφορετική.   

.Δείτε εδώ την σχετική ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα