Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που παρέχει διευκολύνσεις για τις ξένες επιχειρήσεις που εισάγουν εμπορεύματα στην Ελλάδα, με στόχο την επανεξαγωγή τους σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. και τρίτες χώρες.

Η τροπολογία κρίθηκε απαραίτητη, με αφορμή και την αυριανή υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Cosco, της Hewlett-Packard και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την μεταφορά εμπορευμάτων της Hewlett-Packard από το λιμάνι του Πειραιά προς τις αγορές της Ευρώπης. Η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.


Στην τροπολογία προβλέπεται ότι κατά την εισαγωγή των προϊόντων ο ΦΠΑ δεν θα καταβάλλεται αλλά θα βεβαιώνεται και θα «παρακολουθείται» έως τον τελικό προορισμό των συγκεκριμένων προϊόντων σε άλλα μέλη της Ε.Ε. ή τρίτες χώρες.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, εισηγούμενος την τροπολογία στην ολομέλεια του σώματος, τόνισε ότι στόχος της είναι να διευκολύνει τις επενδύσεις χωρίς να επιβαρύνονται τα δημόσια έσοδα.

Σημείωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση αντιγράφει πρακτικές που υπάρχουν σε άλλες χώρες και διευκολύνει την ανταγωνιστικότητα προκειμένου να γίνει η χώρα ελκυστικός τόπος επενδύσεων.

«Με αυτή τη ρύθμιση το λιμάνι του Πειραιά θα καταστεί διαμετακομιστικός κόμβος, θα επέλθει ανάπτυξη και θα ξεφύγουμε από τη μιζέρια» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.

Πηγή:
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα