Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ "ON LINE" /ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 1981-1989 
Η ΜΑΥΡΗ 8ΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

ΠΡΑΞΗ 3η/ΣΚΑΝΔΑΛΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Την 1η τετραετία της κυβέρνησης Α.Γ.Παπανδρέου το κράτος διαλύθηκε , η ιεραρχία , η αξιοκρατία και οι κλαδικές αντικατέστησαν τους γενικούς διευθυντές & τα κομματικά ρουσφέτια έγιναν ο ρυθμιστής του Δημοσίου Τομέα. Το ΠΑΣΟΚ του Α.Γ.Παπανδρέου,«εισήγαγε» στην πολιτική σκηνή της χώρας και σε ευρεία κλίμακα τη διασύνδεση της κατάχρησης δημόσιου χρήματος με αυτή του κομματικού κράτους, εξυπηρετώντας το στενό αλλά και ευρύτερο κομματικό καθεστώς.Ποιος δε θυμάται την περιβόητη δήλωσή του  Ανδρέα Παπανδρέου  : «έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του* αλλά όχι και 500 εκ δραχμές» .

*Ο καθ. Δημήτριος Μαυράκης , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κατά την περίοδο 1985– 1986,φέρεται να υπεξαίρεσε από την επιχείρηση το ποσό των πεντακοσίων εκατομμυρίων δραχμών.


ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ 8ετίας ΠΑΣΟΚ 1981-1989

  • ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΣΚΩΤΑ

Επρόκειτο για το σχέδιο της οικονομικής επικράτησης «νέων τζακιών» προσαρμοσμένων στις πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Ο ιδιωτικός τομέας που δημιουργήθηκε πήρε υπό τον έλεγχό του όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης που βρισκόταν στην κεντροδεξιά πλευρά, ανέλαβε δηλαδή τη χειραγώγηση του ελληνικού λαού και σε δεύτερη φάση απαιτούσε όλα τα κονδύλια του κράτους, διαφημιστικά πακέτα και τα δημόσια έργα. «Εκβίαζε» δηλαδή και την κοινή γνώμη και τα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ βοήθησε στην επικράτηση μιας νέας οικονομικής υπερεξουσίας που ναι μεν κινείται πολιτικά στο χώρο του δήθεν σοσιαλισμού, μετατράπηκε όμως σε ελεγκτή της πολιτικής ζωής του τόπου. Η νέα μεγαλοαστική τάξη, έσπασε μεν τους δεσμούς της με τη «Δεξιά», αντί όμως να περάσει στον ανταγωνισμό, στην πραγματική ιδιωτική πρωτοβουλία και στην παραγωγή έγινε κρατικοδίαιτη και απόλυτα εξαρτώμενη από τα κρατικά ταμεία. Επίκεντρο του σκανδάλου αυτού, που στην εποχή του θεωρήθηκε ως το μεγαλύτερο στην ιστορία του νέου Ελληνικού Κράτους, ήταν ο 33 χρονος τότε, Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος από απλός υπάλληλος μιας μικρής τότε τράπεζας, της Τράπεζας Κρήτης, βρέθηκε μέσα σε λίγες μέρες, ...μεγαλομέτοχός της! Μέσα σε 5 χρόνια, ο Κοσκωτάς στη κυριολεξία "μάδησε" τη τράπεζά του, αγοράζοντας εφημερίδες και Ρ/Σ, αλλά και...λαδώνοντας , όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής , τους περισσότερους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ, μηδέ εξαιρουμένου του ιδίου του Ανδρέα Παπανδρέου!Θυμηθείτε ότι τεράστια ποσά (σε δις δρχ) κατευθύνθηκαν , με "άνωθεν εντολή" , από τις ΔΕΚΟ στην Τράπεζα Κρήτης.
ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Ο Πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου και οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας Π. Ρουμελιώτης, Οικονομικών Δ. Τσοβόλας, Δικαιοσύνης Μ. Κουτσόγιωργας, ο Υφυπουργός Βιομηχανίας, Έρευνας, Τεχνολογίας Γ. Πέτσος, παραπέμφθηκαν το 1989 και η δίκη έγινε το 1992. Ο Α. Παπανδρέου παραπέμφθηκε για ηθική αυτουργία σε απιστία, δωροληψία και δολία αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και αθωώθηκε. Ο Π. Ρουμελιώτης παραπέμφθηκε για παράβαση του άρθρου 2 του Ν.Δ. 802/71, επειδή δεν έλαβε μέτρα ελέγχου της Τράπεζας Κρήτης, τελικώς όμως δεν δικάστηκε λόγω μη άρσης της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Δ. Τσοβόλας παραπέμφθηκε για απιστία περί την υπηρεσία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δυόμιση ετών και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, η Βουλή, όμως, με την απόφαση της 26ης Νοεμβρίου 1993, συγκατέθεσε στην απονομή χάριτος και στην άρση των έννομων συνεπειών της καταδίκης. Ο Μ. Κουτσόγιωργας παραπέμφθηκε για παραβίαση του άρθρου 2 του Ν.Δ. 802/71, επειδή δεν έλαβε μέτρα ελέγχου της Τράπεζας Κρήτης, για υπόθαλψη εγκληματία, για παθητική δωροδοκία και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος από ιδιοτέλεια, απεβίωσε όμως κατά τη διάρκεια της δίκης του. Τέλος ο Γ. Πέτσος παραπέμφθηκε για απιστία περί την υπηρεσία και δωροληψία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα μηνών με τριετή αναστολή και σε διετή στέρηση των πολιτικων του δικαιωμάτων για το πρώτο αδίκημα, ενώ αθωώθηκε για το δεύτερο.
  • "Κουτσονόμος"

                                                    Ο Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας ενώπιον
                                                    του ειδικού δικαστηρίου(φωτό)

Θα μείνει στην ιστορία αυτός ο περίφημος "κουτσονόμος" για όσους θυμούνται, που είχε ΠΟΥΛΗΣΕΙ ο Μένιος Κουτσόγιωργας στον Κοσκωτά έναντι δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Που ακούστηκε , να έχουμε δημοκρατία και να πωλούνται οι νόμοι στο Κοινοβούλιο δύο εκατομμύρια δολάρια. Την περίοδο του Σκανδάλου Κοσκωτά (αρχές Αυγούστου 1988), ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και Υπουργός Δικαιοσύνης μακαρίτης Μένιος Κουτσόγιωργας δημοσίευσε ένα νόμο που απαγόρευε το άνοιγμα των λογαριασμών στις τράπεζες. Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον "Κουτσονόμο", ο οποίος ολοφάνερα συγκάληπτε απατεώνες με σκοπό να καθυστερήσει ο έλεγχος της προέλευσης των χρημάτων του μεγαλοαπατεώνα και τότε μεγαλομετόχου της "Τράπεζας Κρήτης".


  • Τηλεφωνικές υποκλοπές /Τόμπρας

Ο σφικτός εναγκαλισμός μεταξύ SIEMENS και ΟΤΕ , με άρμα τις αδιαφανείς διαδικασίες και τις μίζες που λεηλάτησαν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού ξεκινούν στην ουσία από το 1988.

Εκείνη την εποχή γίνονται οι πρώτες αναθέσεις στην γερμανική εταιρεία (μαζί με την INTRACOM).



 Στον ΟΤΕ, ο , ένας από τους χειρότερους ανθρώπους που υπήρξαν ποτέ σε κρατικό οργανισμό κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ , γίνεται διευθυντής του και τοποθετεί "κοριούς" σε όλα τα τηλέφωνα "υπόπτων" πολιτών και στελεχών της Αντιπολίτευσης, μηδέ εξαιρουμένου και του ίδιου του αρχηγού της Κ, Μητσοτάκη.Οι κασέτες με τις τηλεφωνικές συνομιλίες έφθασαν να πωλούνται στην Ομόνοια.



  • Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι


Ο Υφυπουργός Οικονομικών Ν. Αθανασόπουλος, παραπέμφθηκε το 1989, δικάστηκε το 1990 (ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, χρήση πλαστού εγγράφου, απλή συνέργεια σε νόθευση βιβλίων απόπλου-κατάπλου λιμεναρχείου Καβάλας), καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών η Βουλή, όμως, τη 17η Ιανουαρίου 1994, συγκατατέθεσε στην άρση των εννόμων συνεπειών αυτής της καταδίκης.

Η υπόθεση αφορούσε την πώληση από την κρατική εταιρεία ITCO σε χώρα της ΕΟΚ γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως ελληνικό, προκειμένου να εισπραχτούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις. Η Κομισιόν ανακάλυψε την κομπίνα και παρέπεμψε τη χώρα μας στο Ευρωδικαστήριο, ζητώντας επιστροφές ύψους 400 εκατομμυρίων δραχμών.



  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ



Για την άμυνα της πατρίδος μας και την εδαφική ακεραιότητα του έθνους μας, η κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ διακρίθηκαν στα εξοπλιστικά σκάνδαλα τόσο στην αγορά προβληματικών αεροσκαφών MIRAGE (το ασλησμόνητο σκάνδαλο, στο οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε υπεύθυνο για την αγορά των αεροσκαφών τον κ. Λούβαρη, τότε πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός) όσο και προβληματικών υποβρυχίων. Τα αλησμόνητα σκάνδαλα της ΕΒΟ και των F-16, τους ρωσικούς πυραύλους τους οποίους η Ελλάδα αγόραζε 3 φορές ακριβότερα απ' ότι άλλες χώρες...







ΠΗΓΕΣ:



Wikipedia



pirinoslogios.blogspot.gr

clubspathfinder.gr

kostasxan.blogspot.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα