Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Νέο βίντεο από τη μεταγωγή του Β. Παπαγεωργόπουλου στις φυλακές


ΑΠΙΣΤΕΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

"Χρυσή μπίζνα" με τη ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

Τραγωδία χωρίς προηγούμενο στη Λάρισα

Τα 49 μεγάλα ονόματα που ψάχνει το ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ

Ανοίγει ξανά η υπόθεση με τους λιγνίτες


του Μ. Καϊταντζίδη

Αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που δικαίωνε τη ΔΕΗ ως προς τις ευθύνες της για τη μονοπωλιακή χρήση των λιγνιτών στην Ελλάδα, κατέθεσε η Κομισιόν. 

Η εξέταση της υπόθεσης από την Κομισιόν ξεκίνησε το 2008 και κατέληξε στην έκδοση απόφασης κατά της ΔΕΗ, αναφορικά με την αποκλειστική χρήση των λιγνιτών για ηλεκτροπαραγωγή, ζητώντας το άνοιγμα της αγοράς. 

Κατά των σχετικών αποφάσεων της Κομισιόν προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η ΔΕΗ, και το Σεπτέμβριο του 2012 εκδόθηκε η απόφαση που δικαίωνε την ελληνική επιχείρηση. 


Αυτός είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης

AΞΙΟΣ!!!
Την «μαύρη» εικόνα της καθημερινότητας εκατομμυρίων Ελλήνων εν μέσω οικονομικής κρίσης και ύφεσης αποτυπώνει η δημοσκόπηση της Alco για την ιστοσελίδα thepaper.gr. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο μισός πληθυσμός της χώρας (52%) φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του το επόμενο διάστημα, ενώ 6 στους 10 Έλληνες (61%) δηλώνουν αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεών τους στις τράπεζες και το Δημόσιο. Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί το μεγάλο ποσοστό (64%) που απάντησε ότι θα συνιστούσε στα παιδιά του να φύγουν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν δουλειά και μια καλύτερη τύχη.

Ο Στυλιανίδης προτέινει Μεικτό Πανεπιστήμιο

Την πρότασή του για Μεικτό Πανεπιστήμιο, με επικεφαλής επενδυτή... μάνατζερ, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο, με τίτλο «Εκπαίδευση και Καινοτομία στον 21ο αιώνα - Ανοίγοντας τα σύνορα στην Επιχειρηματική Αγορά», ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι «το στοίχημα της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος χάθηκε το 2001 και το 2007, αφήνοντας το ελληνικό πανεπιστήμιο καθηλωμένο στο χθες, παρηκμασμένο, απομονωμένο διεθνώς, με ελλιπή χρηματοδότηση και ξεκομμένο απ' την αγορά».
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «ο χρόνος που απαιτείται για μία νέα αναθεωρητική προσπάθεια, δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να καλύψει το χαμένο έδαφος στο διεθνή ανταγωνισμό της εκπαίδευσης και της έρευνας», και επεσήμανε ότι «για να μπορέσει η Ελλάδα να προλάβει τις εξελίξεις δεν αρκεί πλέον να αλλάξει το εμπόδιο του Συντάγματος, αλλά πρέπει έξυπνα να το προσπεράσει».

ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που παρέχει διευκολύνσεις για τις ξένες επιχειρήσεις που εισάγουν εμπορεύματα στην Ελλάδα, με στόχο την επανεξαγωγή τους σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. και τρίτες χώρες.

Η τροπολογία κρίθηκε απαραίτητη, με αφορμή και την αυριανή υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Cosco, της Hewlett-Packard και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την μεταφορά εμπορευμάτων της Hewlett-Packard από το λιμάνι του Πειραιά προς τις αγορές της Ευρώπης. Η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Αθανασόπουλος: Έως το Πάσχα οι αποκρατικοποιήσεις ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ

Ο Τάκης Αθανασόπουλος, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔΈως το Πάσχα θα ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, των έξι ακινήτων κρατικής ιδιοκτησίας στο εξωτερικό και ενός ακινήτου στη Ρόδο δηλώνει στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκης Αθανασόπουλος.

Αναφερόμενος ειδικά στο ζήτημα της πώλησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, ο κ. Αθανασόπουλος τονίζει πως για το Ταμείο «μετράνε μόνο τα χρήματα» και ότι «όποιος προσφέρει τα περισσότερα, εκείνος λαμβάνει και την ανάθεση».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ...


Διαβάστε την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προς τους νέους και τις νέες, «τα μεγάλα θύματα της κρίσης», όπως χαρακτηριστικά ...

αναφέρει, από την παρουσίαση του βιβλίου του:

«Φίλες και Φίλοι,
Τελειώνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ ξεχωριστά στους νέους και στις νέες, στους σημερινούς εικοσάρηδες και τριαντάρηδες –τα μεγάλα θύματα της κρίσης- που σήμερα αισθάνονται να μεγαλώνουν σ’ έναν σκληρό και άδικο κόσμο, που τους στερεί ένα από τα βασικά θεμέλια της φυσιολογικής ανθρώπινης ζωής. Τη δυνατότητα της εργασίας.

Το μήνυμα του Γκρίλο στο Twitter

Ο επικεφαλής του Κινήματος "Πέντε Αστέρων", Μπέπε Γκρίλο προέτρεψε την κεντροαριστερή και την κεντροδεξιά συμμαχία να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση υπό το κίνημά του, «αν θέλουν να εξασφαλισθεί η σταθερή διακυβέρνηση της χώρας».
«Αν το Δημοκρατικό Κόμμα και ο Λαός της Ελευθερίας νοιάζονται πραγματικά για την σταθερή διακυβέρνηση της Ιταλίας, μπορούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πρώτη κυβέρνηση του Κινήματος Πέντε Αστέρων», έγραψε στο Twitter ο Ιταλός ηθοποιός και πλέον πολιτικός.
Από χθες χιλιάδες μέλη του κινήματος καλούν, μέσω Διαδικτύου, τον Γκρίλο να δεχθεί την πρόταση συνεργασίας της κεντροαριστεράς, ή να στηρίξει κάποια προγραμματικά σημεία της κεντροαριστερής συμμαχίας.
Αλλά και με τη νέα του ανάρτηση ο Γκρίλο μοιάζει να επιβεβαιώνει τις αρχικές του προθέσεις, ότι δηλαδή δεν σκοπεύει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης «σε καμιά απολύτως πολιτική δύναμη».
ΠΗΓΗ :enikos.gr

Το ελικόπτερο που μεταφέρει τον Πάπα

Το ελικόπτερο που μεταφέρει τον Πάπα 

Καθ’ οδόν για το Castel Gandolfo, που βρίσκεται κοντά στη Ρώμη, βρίσκεται ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ'.
Η μετάβασή του στην παπική κατοικία, γίνεται με ελικόπτερο. Πλέον ο Ποντίφικας θα είναι ένας απλός κληρικός, που θα αφοσιωθεί στην προσευχή. 
Στις 7 ώρα Ιταλίας (8 ώρα Ελλάδας) ο Ποντίφικας δεν θα είναι πια Πάπας και η Ελβετική Φρουρά στην είσοδο του Castel Gandolfo θα αποχωρήσει από τη θέση της.  
 
 Πηγή φωτογραφίας: abc NEWS/enikos.gr

Το τελευταίο tweet του Ποντίφικα

Πριν από λίγα λεπτά ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄έγραψε στο twitter του, ευχαριστώντας τους πιστούς για την αγάπη και την υποστήριξη...

Το τελευταίο tweet του Ποντίφικα
" Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Μακάρι πάντα να έχετε την εμπειρία της χαράς, που έρχεται με το να βάζετε το Χριστό στο κέντρο της καρδιάς σας", έγραψε.

Υπενθυμίζεται ότι ο λογαριασμός του Ποντίφικα στο twitter θα κλείσει στις 19:00 (τοπική ώρα Βατικανού). Αυτό θα γίνει ταυτόχρονα με την επίσημη αποχώρησή του από τον παπικό θρόνο.
ΠΗΓΗ :enikos.gr


 

ΙΔΟΥ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ

EDF ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΓΑΛΛΙΑΣ

Η δεκαετία του 1990 και του 2000 σηματοδοτήθηκε από το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και την ταυτόχρονη αύξηση της παγκόσμιας εμβέλειας της EDF.
Το 1999, η EDF υπέγραψε τη χάρτα για την αειφόρο ανάπτυξη, η δέσμευση επεκτάθηκε το 2001 με τη δημοσίευση της Agenda 21.

Τον Απρίλιο του 2002, ο Όμιλος απέκτησε πιστοποίηση ISO 14001.

Την 1η Ιουλίου 2004, το 70% της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας άνοιξε στον ανταγωνισμό. Στις 19 Νοεμβρίου, υπήρξε μεταβολή στην εταιρική μορφή σε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Αυτή η μεταβολή δημιουργεί νέες εμπορικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας των πολλαπλών ενεργειακών υπηρεσιών και προσφορές. 

ΔΕΗ: Προς έκτακτη Γ.Σ. οδεύει η έγκριση για "Πτολεμαΐδα 5"


   Του Χάρη Φλουδόπουλου 

Την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για τη σύμβαση κατασκευής της μονάδας Πτολεμαΐδα 5 από τη ΔΕΗ, προκάλεσαν δημοσιεύματα του τύπου τις προηγούμενες ημέρες για το θέμα. Η παρέμβαση αυτή, για την οποία χθες ενημερώθηκε η ΔΕΗ, οδηγεί όπως όλα δείχνουν σε αναβολή την υπογραφή της σύμβασης που είχε προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα στην Πτολεμαΐδα. 

Αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε μείωση κατώτερου μισθού να παραιτηθεί ως ανίκανη

Όταν η ηλιθιότητα δεν έχει όρια 
– Το πείραμα των εξευτελιστικών κατώτερων μισθών σε Βουλγαρία και Αλβανία δεν βελτίωσε την ανταγωνιστικότητα
(upd2)Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλοι οι έλληνες και κυρίως το 1,45 εκατ άνεργοι είναι θεατές ενός κωμικοτραγικού σήριαλ με θέμα τον κατώτατο μισθό. 
Ας ξεκινήσουμε με μια τραγική παραδοχή. 
Οι κατώτεροι μισθοί σε Βουλγαρία και Αλβανία δεν αύξησαν την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τους. 

Διπλωματικό επεισόδιο για τους "κλόουν"

Διπλωματικό επεισόδιο για τους κλόουνΈντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία της Γερμανίας, Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος αποκάλεσε «κλόουν» τους Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Μπέπε Γκρίλο.
 Η δήλωσή του προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και εντός του κόμματός του. «Δεν είναι διπλωματικό να στολίζεις με τέτοια κοσμητικά επίθετα το πολιτικό προσωπικό μιας φιλικής χώρας», σχολίασε η βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών και πρόεδρος της ιταλογερμανικής κοινοβουλευτικής ομάδας Ούλα Μπούρχαρντ μιλώντας στην Passauer Neue Presse.


ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ


Επιχείρηση "κούρεμα" τραπεζικών καταθέσεων;


Οι ποινικές διώξεις, οι κατασχέσεις ακινήτων και το άνοιγμα λογαριασμών έχουν νόημα όταν αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις οφειλετών. Όταν αφορούν δεκάδες χιλιάδες ή εκατοντάδες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Πρόκειται για χάρτινες τίγρεις όπως έλεγε και ο Μάο Τσε Τουνκ. Μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχουν... Η πορεία των δημόσιων εσόδων δεν μπορούσε να είναι τίποτα άλλο παρά απογοητευτική. Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τους φόρους αλλά και εκείνοι που διαθέτουν αποταμίευμα, αρνούνται να το θυσιάσουν σε ένα ανήθικο και ανέντιμο σκοπό: Τη μισθοδοσία των πελατών και των αφισοκολλητών όσων μας έφεραν στην χρεοκοπία και τον εξευτελισμό... Η εκτίμησή μου είναι πως μοιάζει απίθανο να δεχτεί η Κυπριακή πλευρά "κούρεμα" καταθέσεων. 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


ΕΘΝΟΣ


«Η Ευρώπη πρέπει να κλείσει τις πόρτες της στη μετανάστευση;»Ένα debate της Intelligence Squared Greece στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών



Η Intelligence Squared Greece σε συνεργασία με το BBC World News και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών διοργανώνουν ένα άκρως επίκαιρο debate για την Ευρωπαϊκή οικονομία, κοινωνία και πολιτική.
Σχεδόν το 10% των κατοίκων στην Ευρωπαϊκή  Ένωση έχουν γεννηθεί σε άλλη χώρα από αυτή στην οποία ζουν σήμερα.  Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερους από 47 εκατομμύρια ανθρώπους [1]. 
Ενώ η Ευρώπη μπαίνει στον έκτο χρόνο της οικονομικής κρίσης, τα μεταναστευτικά κύματα από την Ασία και την Αφρική συνεχίζουν. Οι χώρες της δυτικής Ευρώπης δυσκολεύονται να βρουν τη σωστή ισορροπία - τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά - για την αποτελεσματική ένταξη των μεταναστών, αν και οι οικονομίες τους βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το εργατικό δυναμικό. 
Η Ελλάδα, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες στα σύνορα της Ευρώπης, αντιμετωπίζουν τις δικές τους προκλήσεις. Τα κύματα των μεταναστών περνούν τα πορώδη σύνορα της

ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ή ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ


ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ… ΠΑΡΑΝΟΜΗ! MAΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ 100ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ…

%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B1.jpg Είναι αδύνατον να βγάλει κανείς άκρη με αυτό το κράτος, που μάλλον έχει σκοπό να μας στείλει όλους στα τρελάδικα. Αυτή τη φορά ο παραλογισμός έγκειται στο θέμα της γέννας και του επιδόματος, σε μια χώρα μάλιστα που μαστίζεται από την υπογεννητικότητα. Και εξηγούμαστε…
Ουσιαστικά στην Ελλάδα η γέννα στο σπίτι θεωρείται παράνομη. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την περασμένη Τρίτη δικαστήριο της

"BORGEN " ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ/ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 8ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ Β'ΚΥΚΛΟΥ ΣΤΗ ΝΕΤ ΚΑΙ ΕΡΤ HD

Πολιτική σειρά παραγωγής Δανίας (DR – Danish Broadcasting Corporation).

Eπεισόδιο 8    (season 2)        

ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ 13-11-2011

Περιγραφή επεισοδίου
Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην Κοπεγχάχη και στην Μπιργκίτε καθώς οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ βόριου και νότιου Kharun πλησιάζουν. ‘Ολοι εργάζονται νυχθημερόν.
Ο Κάσπερ και η Κατρίν αν και ζουν πλέον μαζί, συναντιούνται σπάνια.
Οι διαπραγματευτικές ικανότητες της Μπιργκίτε τίθενται σε δοκιμασία καθώς συνειδητοποιεί ότι η Δανία δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι σ΄ ένα παγκόσμιο παιχνίδι εξουσίας. Μπορεί αυτή να σταματήσει τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο;  
Σκηνοθέτης: Mikkel Nørgaard, Annette K. Olesen, Louise Friedberg, Rumle Hammerich, Søren Kragh-Jacobsen, Jannik Johansen, Jesper W. Nielsen
Σενάριο: Jeppe Gjervig Gram, Adam Price, Tobias Lindholm
Παραγωγή: Camilla Hammerlich
ΠΗΓΗ :ert.gr

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ- Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη για δουλειά

ΒΙΝΤΕΟ- Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη για δουλειάΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΛΥΚΑ.
Ακόμα και στην Τουρκία καταφεύγουν Έλληνες για να βρουν δουλειά. Πρόκειται κυρίως για στελέχη επιχειρήσεων ή πανεπιστημιακούς. Πολλοί επίσης αναζητούν απασχόληση στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ

Βιολογική ασπιρίνη Κρήτης…Η επανάσταση ήρθε από τα νότια!

    
Aspirin_Kreta_Febr_2011_voriniΗ νέα βιολογική ασπιρίνη φέρει την Κρητική υπογραφή. Ήρθε για να αλλάξει άρδην όλα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την προστασία της υγείας μας από τα κρυολογήματα και την κοινή γρίπη.
Πρόκειται για μία μαγική κάψουλα που αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο!!!!
Η μαγική αυτή κάψουλα παρασκευάσθηκε από ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, αποτελεί παγκόσμια πατέντα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και συνδυάζει την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.

O ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ '' RETHINK ATHENS ''...

Το ολλανδικό γραφείο Okra κέρδισε τελικά τον διαγωνισμό του ιδρύματος Ωνάση για την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας, «Rethink Athens».
Το έργο θα αποτελέσει μια πολύπλευρη παρέμβαση που εκτείνεται από τη λεωφόρο Αμαλίας έως την οδό Πατησίων, έχει ως άξονα την οδό Πανεπιστημίου και κορυφώνεται σε μια νέα πλατεία Ομονοίας.
Η πρόταση One step beyond (Ένα βήμα πιο πέρα), του ολλανδικού γραφείου είναι αρκετά απλή και κατ’ επέκταση υλοποιήσιμη χωρίς απ’ ό,τι φαίνεται μεγάλες τεχνικές δυσκολίες. Είναι απόλυτα βιοκλιματική και έχει ως επίκεντρο το πράσινο και το νερό με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι εξαιρετικά υψηλή στο κέντρο της Αθήνας.
"Η Πανεπιστημίου θα μεταμορφωθεί σε μια πράσινη ραχοκοκαλιά που θα βρίσκεται στο κέντρο ενός πράσινου δικτύου προσφέροντας σκιά και προστασία" ανέφερε ο αρχιτέκτονας Μάρτιν Νάιτ του γραφείου Okra.
 

Ρυθμίστε τα χρέη στην εφορία με 10 κινήσεις

Έχετε χρέη στην εφορία; Θέλετε να τα ρυθμίσετε; Ένας δρόμος υπάρχει. Να υπαχθείτε στην πάγια νομοθεσία η οποία δεν είναι καθόλου «γενναιόδωρη» αλλά είναι και η μοναδική. Ο δρόμος της υπαγωγής, περνάει από τα ακόλουθα 10 στάδια.
 
 

Στο λιμάνι του Πειραιά μπαίνει το πρώτο εμπορικό τραίνο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Του
Μηνά Τσαμόπουλου
Στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος θα βρεθεί την εβδομάδα αυτή το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.
Πιο συγκεκριμένα την προσεχή Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης θα εγκαινιάσουν τη σιδηροδρομική γραμμή Ικόνιο- Θρίασιο Πεδίο που θα μετατρέψει τον Πειραιά σε κομβικό λιμάνι της Ευρώπης αφού πλέον τα προϊόντα των πολυεθνικών θα πηγαίνουν πιο γρήγορα στις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου αφού θα αποφεύγουν τη χρονοβόρα μεταφοράς τους με πλοία.

Θεοχάρης προς εφοριακούς: "Να εισπράττετε μόνο από όσους μπορούν να ανταποκριθούν"

Επιχειρεί να «μαζέψει» τις ποινικές διώξεις για χρέη άνω των 5.000 ευρώ
Με μία ακόμη εγκύκλιο του, αυτή τη φορά προς τους εργαζόμενους στις εφορίες, ο γγ Εσόδων Χάρης Θεοχάρης καλεί σε συστράτευση όλους όσους εργάζονται σε υπηρεσίες εσόδων, και επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η εγκύκλιος για την άσκηση ποινικής δίωξης σε όσους οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ.
Ειδικότερα τονίζει ότι πρέπει οι υπηρεσίες να σταθούν κοντά τους πολίτες που δοκιμάζονται, να κρίνουν δίκαια και να εισπράττουν μόνο από αυτόν που μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

ΣΩΖΟΝΤΑΙ, ΑΡΑΓΕ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΙ;

    
Όταν κάποτε επισκέφθηκα τις σπηλιές του Αγίου Όρους, κάποια φορά συνάντησα έναν ασκητή με τον οποίο κάθησα να συζητήσω και να ρωτήσω κά­ποια πράγματα… Τον ερώτησα λοιπόν, ανάμεσα σε άλλα, αν σώζονται αυτοί που δεν είναι βαπτισμένοι… Κι εκείνος μου είπε:
«Θα σου πω, παιδί μου, τι συνέβη κάποτε, στην Μ. Ασία… Ζούσε, κάποτε, εκεί ένας Τούρκος ο οποίος αγαπούσε πολύ τους Χριστιανούς. Βοηθούσε πάρα πολύ την εκκλησία. Βοήθησε μάλιστα να γίνει κι ένα μοναστήρι…Όπου υπήρ­χε φτωχός, αυτός έτρεχε και βοηθούσε…
Αλλά, ενώ ήταν ο καλύτερος άνθρωπος -κι απ’ τους Χριστιανούς καλύτερος- δεν είχε βαπτιστεί· δεν είχε αποφασίσει να βαπτιστεί! Το άφηνε για αργότερα…

«Οχι» στη συνάντηση με Στάινμπρουκ είπε ο Ναπολιτάνο

Όταν η Ελλάδα διέγραψε το χρέος της Γερμανίας


Όταν η Ελλάδα διέγραψε το χρέος της Γερμανίας
Με την υπογραφή της συμφωνίας για την διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου του 1953 η γερμανική μεταπολεμική οικονομία έθετε τα θεμέλια του μετέπειτα «οικονομικού θαύματος», πιστεύει η Γερμανίδα ιστορικός Ούρσουλα Ρόμπεκ- Γιασίνσκι από το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης:

«Δεν θα θυσιάσω τον λαό για να βγει η εξίσωση»


Στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Και τώρα τι κάνουμε;».

Ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι «σήμερα, με την τρόικα, με τα μνημόνια αυτήν την τετραετία, υφιστάμεθα ως Ελλάς την πιο

Στην φυλακή οδηγείται ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


Α. Ζερβός: Βγάλτε από τα τιμολόγια ρεύματος φόρους, τέλη, ΕΡΤ


Υπέρ της πρότασης της ΡΑΕ για αποφορολόγηση των λογαριασμών ρεύματος και απαλλαγή τους από χρεώσεις υπέρ τρίτων τάχθηκε, μιλώντας στο Athens Energy Forum, ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. 

Σύμφωνα με την πρόταση της ΡΑΕ, θα πρέπει να υπάρξει μείωση της φορολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος και ταυτόχρονα οι λογαριασμοί να απαλλαγούν από χρεώσεις υπέρ τρίτων όπως τα δημοτικά τέλη και το τέλος ΕΡΤ. 

Ως προς τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που έχει προτείνει η ΡΑΕ, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι η ΔΕΗ συμφωνεί με την πρόταση για διενέργεια δημοπρασιών ενέργειας από το παραγωγικό χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Το φαινόμενο "Γκρίλο"> Με τη δύναμη του διαδικτύου

Επανέρχεται η ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία

Φροντιστηριακά μαθήματα στα σχολεία θα παρέχονται από τον ερχόμενο μήνα στους μαθητές των γυμνασίων και από τον επόμενο Σεπτέμβριο στους μαθητές λυκείων όλης της χώρας καθώς το υπουργείο επαναφέρει την ενισχυτική διδασκαλία.      
Από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα οι μαθητές Γυμνασίων μέσα στον επόμενο μήνα και οι μαθητές Λυκείου με τη νέα σχολική χρονιά θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας δωρεάν. Το πρόγραμμα επανέρχεται με κονδύλια του ΕΣΠΑ, υπολογίζεται ότι θα απασχολήσει 7.000 αναπληρωτές και θα ανακουφίσει σημαντικά τις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλέον στο κόστος των φροντιστηρίων.

Τραπεζίτες – τραπεζουπάλληλοι σε πλήρη διαφωνία – Νέα συνάντηση στις 11 Μαρτίου

Η ΟΤΟΕ κάνει λόγο για προκλητικές προτάσεις των εκπρόσωπων των πιστωτικών ιδρυμάτων, που, όπως σημειώνει, ζήτησαν μειώσεις των κλαδικών αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων της τάξεως του 15% με 20% και απαίτησαν κατάργηση θεσμικών δικαιωμάτων με ευελιξίες συμπεριλαμβανομένου του ωραρίου, ενώ ζήτησαν την κατάργηση και άλλων θεσμικών θεμάτων χαρακτηρίζοντάς τα ανενεργά και άνευ σημασίας στις σημερινές συνθήκες.

ΣΥΡΙΖΑ: Να επαναφέρουμε σε κρατικό έλεγχο τις ενεργειακές ΔΕΚΟ

Του Χάρη Φλουδόπουλου 
 
Αποκαλυπτήρια της ενεργειακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων πραγματοποίησε προ ολίγου ο αρμόδιος εκπρόσωπος του κόμματος Θ. Πετράκος, μιλώντας σε ένα ευρύ ακροατήριο θεσμικών φορέων και εκπροσώπων της αγοράς στο Athens Energy Forum.

Ο κ. Πετράκος τάχθηκε κατά των αποκρατικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας και τόνισε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον το κόμμα ανέλθει στην εξουσία θα είναι να επανέλθουν υπό κρατικό έλεγχο εταιρείες που πιθανώς θα αποκρατικοποιηθούν (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ).

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ!

- Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίξε την τρομοκρατική επίθεση στις Σκουριές
-
Σαμαράς σε αγρότες: Σύνταξη στα 62 και ρύθμιση των δανείων των αγροτών
- Προανήγγειλε ο πρωθυπουργός τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων για τους
αγρότες από το 2014
-
Τσίπρας σε Σαμαρά: Θέλουμε ξένους επενδυτές, δεν θέλουμε πειρατές
 

Προκαταρκτική έρευνα για το δάνειο του MEGA

Καμμένος:Ο Πρωθυπουργός φεύγει σαν λαγός

"Eρχεστε εδώ και μας λέτε ότι δεν μασάτε από απειλές. Η ιστορία σας όμως δείχνει κ. Σαμαρά, όχι ότι δεν μασάτε αλλά ότι είναι και περίεργος ο ρόλος σας", είπε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατά τη δευτερολογία του, προσθέτοντας ότι "μασάτε από τις εντολές των δανειστών και τις καταπίνετε".
"20 χρόνια σε αυτή την αίθουσα πρώτη φορά βλέπω Πρωθυπουργό να φεύγει σαν λαγός κάθε φορά που ανεβαίνει στο βήμα αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης ", είπε ο Πάνος Καμμένος στη δευτερολογία του για το αγροτικό.
"Είναι πλήρως αναξιόπιστος σε ότι εχει πει μέχρι σήμερα", τόνισε.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ AΛΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ ΖΩΝΤΑΝΑ MONO ΜΕΣΩ WEB

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα