Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Φόβοι ότι ετοιμάζει μεγάλο «μπαμ» η Τρόικα

Επί ποδός από τις 10 το πρωί όλη η κυβέρνηση

Σε πλήρη σύνθεση καταφτάνει στην Αθήνα η αποστολή των δανειστών

Κωστής Πλάντζος
Έντονα πολιτικό «τζόγο»  κρύβει ο νέος –και τελευταίος με τη μορφή που γνωρίζαμε ως τώρα- έλεγχος αξιολόγησης από την Τρόικα. Από τις 10 το πρωί, στη συνάντηση που θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γκίκας Χαρδούβελης με τον πρωθυπουργό και, στη συνέχεια, από τις 11 μέχρι το βράδυ όπου ο υπουργός Οικονομικών θα έχει απανωτές συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θα επιχειρήσει να «χαρτογραφήσει» τα κρίσιμα πεδία της αναμέτρησης με τους δανειστές και να «ζυγίσει» τις διαθέσεις τους.


Μετά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη με τον κύριο Βρούτση για τα θέματα του υπουργείου Εργασίας, τις ομαδικές απολύσεις και το συνταξιοδοτικό, η προετοιμασία για την αυριανή έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα ξεκινά σήμερα –κατά θεματική ενότητα:

-με τους υπουργούς Ανάπτυξης κ.Δένδια και Δικαιοσύνης κ.Αθανασίου για τα κόκκινα δάνεια και το νέο πτωχευτικό δίκαιο. Ήταν πρωτοβουλία της Αθήνας να θέλει να κλείσει άμεσα αυτό το ζήτημα.

-με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Κυριάκο  Μητσοτάκη για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο. Θεωρείται περίπου δεδομένο πλέον, όπως αποκάλυψε το ΘΕΜΑ,  ότι η κυβέρνηση προσφέρει «θυσία» τους μισθούς που γλίτωσαν την περικοπή επειδή είχαν υποστεί ήδη (!) «υπερβάλλουσα μείωση» άνω του 25% το χρόνο.

- με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτη για Ενεργειακά κυρίως ζητήματα (θεσμοθέτηση των δημοπρασιών NOME για ποσότητες ηλεκτρισμού από τις λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ, άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου με κατάργηση του μονοπωλίου των τοπικών ΕΠΑ στην προμήθεια καταναλωτών, διαχωρισμό των δραστηριοτήτων διαχείρισης δικτύου και εμπορίας των τριών Εταιρειών Παροχής Αερίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα