Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Οι δημοπρασίες ανοίγουν το παιχνίδι στη λιανική ρεύματος

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις συνθήκες που αναμένεται να δημιουργήσει στην αγορά η θεσμοθέτηση και υλοποίηση του μέτρου των δημοπρασιών τύπου NOME, επικρατεί στις τάξεις των μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη λιανική του ρεύματος.
Με βάση το σχέδιο που έχει δημοσιοποιήσει και θέσει σε διαβούλευση η ΡΑΕ, σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί για το ύψος στο οποίο θα οριστεί η αρχική τιμή αναφοράς των δημοπρασιών, τα στελέχη των εταιρειών προμήθειας προχωρούν σε υπολογισμούς και μετρούν τα δεδομένα.

Υπολογίζουν ότι από τα 1200 MW που θα βγούν ετησίως σε δημοπρασίες, τα 900 περίπου θα τα απορροφήσει η βιομηχανία και θα μείνουν περί τα 300 MW για να τα αξιοποιήσουν οι εταιρείες προμήθειας ώστε να μειώσουν το κόστος αγοράς της ενέργειας και να μπορέσουν να ανταγωνιστούν αποτελεσματικότερα τη ΔΕΗ, τουλάχιστον σε εκείνα τα τιμολόγια που και σήμερα δραστηριοποιούνται. «Η κατάσταση δεν αλλάζει θεαματικά αλλά βελτιώνεται και μας δίνει τη δυνατότητα για όσο χρόνο ισχύσουν οι δημοπρασίες να μεγαλώσουμε τα μεγέθη και τα μερίδιά μας» αναφέρει στο Energypress στέλεχος μεγάλης εταιρείας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα επόμενα 2 - 3 χρόνια, μέχρι να λειτουργήσει απολύτως το target model, θα είναι τα χρόνια κατά τα οποία θα δοθεί η μάχη των μεριδίων της λιανικής, με τις καθετοποιημένες εταιρείες να έχουν το προβάδισμα και τις μικρές εταιρείες να ακολουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα