Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Γκ. Χαρδούβελης: Φοβήθηκα κι εγώ για την Ελλάδα το 2012 και έβγαλα τα λεφτά μου στο εξωτερικό



Γκ. Χαρδούβελης: Φοβήθηκα κι εγώ για την Ελλάδα το 2012 και έβγαλα τα λεφτά μου στο εξωτερικό


“Ναι, έβγαλα λεφτά στο εξωτερικό γιατί όπως πολλοί Έλληνες φοβήθηκα για τη χώρα”. Με αυτή τη δήλωση ο πρώην υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δικαιολόγησε την πράξη του να μεταφέρει στο εξωτερικό χρήματα τον Ιούνιο του 2012 για το οποίο ελέγχεται πλέον απ' την εισαγγελία. “Εκανα αυτό που συμβουλεύω και τους φοιτητές μου, να έχουν πάντα ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο”, εξήγησε. 
Σε συνέντευξη του στο Star Channel (δείτε από το 45:00) και την Πόπη Τσαπανίδου ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι τα χρήματα “είναι και δικαιολογημένα και φορολογημένα και δηλωμένα”.

Ο κ. Χαρδούβελης είπε πως είναι “αναληθή όσα γράφονται”, ότι δηλαδή έσπαγε τα ποσά για να μην εντοπιστεί απ' την ΤτΕ. Όπως είπε ο ίδιος μέσω web banking ήταν που έστελνε στο εξωτερικό τα χρήματα και “ήθελα να είμαι σίγουρος ότι τα χρήματα έφθαναν στον προορισμό τους”.
Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι όταν προχώρησε στα εμβάσματα δεν ήταν πλέον σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Μάλιστα ερωτηθείς γιατί φοβόταν ενώ ήταν ο ίδιος που λίγο καιρό πριν διαβεβαίωνε για την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος και της χώρας, ο κ. Χαρδούβελης αρκέστηκε να πει πως αισθανόταν ασφάλεια όσο στην κυβέρνηση ήταν αυτοί τους οποίους συμβούλευε ο ίδιος.
Όπως είπε με τη σύζυγο του εργάζονται πάνω από 35 χρόνια ως στελέχη επιχειρήσεων στον ιδιωτικό Τομέα και έχουν ζήσει και εργαστεί πάνω από 20 χρόνια στο εξωτερικό, έχοντας αφήσει ασφαλιστικά δικαιώματα κοκ. Επιπρόσθετα είχαν ένα παιδί να σπουδάζει στο εξωτερικό ενώ ήταν να φύγει και δεύτερο παιδί. “Ήθελα να ήμουν σίγουρος ότι θα είχα λεφτά να πληρώσω για όλα αυτά”, τόνισε.
“Έχω φέρει και λεφτά στην Ελλάδα”, συνέχισε. “Το σπίτι μου το αγόρασα με κεφάλαια απ' το εξωτερικό”.
Ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε “θύμα” ενώ εξέφρασε την πικρία του ότι ενημερώθηκε για την εισαγγελική παραγγελία μέσω των εφημερίδων. “Εχουν γραφτεί πολλά ψέμματα, απίστευτα πράγματα”, είπε. “Ελπίζω αργότερα το πόρισμα της έρευνα να λάβει την ίδια δημοσιότητα”, σημείωσε.
Διαπραγματεύσεις
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ερωτήθηκε και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές. Όπως είπε χαρακτηριστικά "η νέα κυβέρνηση έχει μείνει στο επίπεδο της διαμαρτυρίας και δεν έχει μπει στην ουσία του θέματος. Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση επέλεξε ένα μικρό κομμάτι, το ένα πέμπτο περίπου του συνόλου των ανοικτών θεμάτων της ατζέντας και δεν έχει κάνει σε βάθος δουλειά ούτε σε αυτά!"
Όπως σημείωσε "οι Ευρωπαίοι θέλουν να δουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο, σύμφωνο με τον προϋπολογισμό. Παράλληλα οι εταίροι ζητάνε να είναι παρόντες για να κάνουν τους ελέγχους. Απ' την πλευρά του ο Βαρουφάκης έμεινε σε επίπεδο θεωρίας και όχι ουσίας". 
Όπως είπε ο κ. Χαρδούβελης "δεν μπορεί να μην έχει ο υπουργός αλλά ούτε και οι ξένοι τεχνική υποστήριξη από κάτω, από ειδικούς".
Ο πρώην υπουργός τόνισε πως ο λόγος που δεν ζητήθηκε εξάμηνη παράταση στο πρόγραμμα ήταν για τα ταμειακά διαθέσιμα. "Ήξερα κι εγώ κι η κυβέρνηση παρά πολύ καλά πως δεν έφταναν. Γι' αυτό και δεν ζητήσαμε εξάμηνη παράταση, θέλαμε τρίμηνη για να κλείσουμε Μάρτιο την αξιολόγηση και να πάρουμε τα 7,2 δισ μετά. Ξέραμε ότι υπήρχαν προβλήματα τον Μάρτιο", δήλωσε σχετικά. 
Το email και το νέο πακέτο
Ερωτηθείς για το περίφημο email Χαρδούβελη τόνισε "αν δεν μας έβγαιναν τα έσοδα και τα έξοδα στο τέλος της χρονιάς, τότε θα παίρναμε μέτρα όπως πχ για το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία".
Ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε "το Μνημόνιο τελείωνε Ιανουάριο του 2015. Τα χρήματα των δανειστών τέλειωναν στα τέλη του 2014 και τα χρήματα του ΔΝΤ θα έρχονταν μέχρι το α' εξάμηνο του 2016 – είχαμε συμφωνήσει να μπούμε σε περίοδο μεταβατική χωρίς τρόικα και Μνημόνιο. Είχαμε ήδη δείξει τον δρόμο εξόδου από το Μνημόνιο που λεγόταν Πιστοληπτική Γραμμή στήριξης. Τώρα θα πάμε σε τρίτο Μνημόνιο ή θα προχωρήσουμε με την Πιστοληπτική Γραμμή στήριξης. Δεν είναι καθαρό αυτό".newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα