Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Σε γιγαντοοθόνη θα προβληθεί σήμερα το περιεχόμενο του CD της λίστας Λαγκάρντ

Και το περιεχόμενο από το στικάκι που ήταν αντίγραφο - Καλείται να καταθέσει και η συνεργάτης του Διώτη, Γαλατία Μανέ - Το αρχικό CD της λίστας Λαγκάρντ θα δώσει περισσότερα στοιχεία, αν βρεθεί, υποστήριξε ο πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ, Απόστολος Δελτσίδης 

Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση να προβληθεί  σε γιγαντοοθόνη το περιεχόμενο του επίμαχου CD και το περιεχόμενο από το στικάκι που ήταν αντίγραφο.




Η προβολή θα γίνει από το «εγκληματικό αντίγραφο», όπως λέγεται από το τεχνικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Για το λόγο αυτό θα προσέλθει στο δικαστήριο και πάλι για τρίτη κατά σειρά, φορά ο πραγματογνώμονας της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας Απόστολος Δελτσίδης, προκειμένου με τεχνικά-ηλεκτρονικά μέσα να βοηθήσει στην προβολή, αλλά και για να μην δεχθεί αλλοίωση το «εγκληματικό αντίγραφο».

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε να κλητευθεί να καταθέσει η Γαλατία Μανέ η οποία ήταν η ιδιαιτέρα γραμματεύς του Ιωάννη Διώτη, κατά το επίμαχο διάστημα, όπου αντέγραψε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ που είχε στα χέρια του ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και στην συνέχεια η γραμματέας το κατέστρεψε.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία συνεχίζει με την ανάγνωση εγγράφων.

Tι κατέθεσε ο πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ στη δίκη Παπακωνσταντίνου

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε στο Ειδικό Δικαστήριο που δικάζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, η κατάθεση του πραγματογνώμονα της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας Απόστολος Δελτσίδης.

Κατά την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νικόλαος Πάσσος ρώτησε τον μάρτυρα ότι σε περίπτωση που βρεθεί το αρχικό CD το οποίο έχει χαθεί, θα έδινε περισσότερα στοιχεία και ο κ. Δελτσίδης απάντησε ότι πιθανά να έδινε στοιχεία.

Σε άλλη ερώτηση του πρόεδρου της έδρας εάν η διαγραφή των επίμαχων τριών αρχείων (που ήταν των συγγενικών προσώπων του κ. Παπακωνσταντίνου) από το επίμαχο CD θα άφηνε «ίχνη», ο μάρτυρας απάντησε ότι θα άφηνε «ίχνη», εκτός εάν έχει γίνει από έναν έμπειρο χρήστη, οπότε τότε δεν θα αφήσει.

Στην συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης στον μάρτυρα.

Ο κ. Δελτσίδης, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι σε ένα αρχείο είναι δυνατή η αλλαγή ημερομηνίας, ενώ τόνισε ότι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές «τεχνικά τα πάντα είναι δυνατά».protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα