Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

«Πρέπει να έχετε ηγέτες οι οποίοι ξέρουν από πού έρχονται, πού είναι και πού θα φθάσουν όταν παραδίδουν την εξουσία»

Δηλητηριώδη σχόλιο του Μπιλ Κλίντον για την εμφάνιση Τσίπρα αποκαλύπτει ο Βηματοδότης. Την ίδια στιγμή ο Ματέο Ρέντσι γνώριζε την αποθέωση.

Ισως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο από τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο πάνελ του Ιδρύματος Κλίντον ήταν το «πηγαδάκι» που σχηματίστηκε αμέσως μετά με τον Μπιλ Κλίντον και τον Ματέο Ρέντσι. Ο κ. Τσίπρας είχε ήδη αποχωρήσει από την αίθουσα και οι Κλίντον και Ρέντσι σχολίαζαν την εμφάνισή του. Ηταν προσεκτικοί, απέφυγαν τους χαρακτηρισμούς αλλά δεν έκρυψαν την ουσία. Το πρόβλημα για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν το ποιος μπορεί στην Ελλάδα να γίνει... ηγέτης. «Πρέπει να έχετε ηγέτες οι οποίοι ξέρουν από πού έρχονται, πού είναι και πού θα φθάσουν όταν παραδίδουν την εξουσία» είπε με τον γνωστό ευγενικό, πλην όμως αλληγορικό τρόπο όταν ρωτήθηκε σχετικά από κάποιον Ελληνα που παρεισέφρησε στο «πηγαδάκι». Ο δε πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο οποίος κατά γενική ομολογία γοήτευσε το ακροατήριο, είπε στον κ. Κλίντον μόνο μία φράση: «Εγώ ποτέ δεν προέβλεψα ότι η Ευρώπη μπορεί να καταστραφεί. Αντιθέτως, είπα ότι από εμάς εξαρτάται το μέλλον της». Και γιατί το είπε αυτό; Λίγα λεπτά νωρίτερα ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η πολιτική της λιτότητας ήταν καταστροφική για την Ελλάδα.
Προτού σας αποκαλύψω πώς σχολίασε την παρέμβαση Τσίπρα ο Γ. Παπανδρέου να σας μεταφέρω ένα περιστατικό που έχει τη σημασία του. Πρώτα απ' όλα να σημειώσω ότι ούτε ο κ. Κλίντον ούτε ο κ. Ρέντσι είχαν κάποια κατ' ιδίαν συνομιλία με τον κ. Τσίπρα. Ούτε βεβαίως ο Γ. Παπανδρέου που βρισκόταν στο ακροατήριο και σχολίαζε με τους διπλανούς του την εμφάνιση Τσίπρα. Ο κ. Παπανδρέου μπορεί να μη συνάντησε τον κ. Τσίπρα (αν και βρίσκονταν στην ίδια αίθουσα του ξενοδοχείου «Sheraton» της Νέας Υόρκης) αλλά συνάντησε τον Ν. Παππά. Στην πραγματικότητα, ο κ. Παππάς ήταν αυτός που φώναξε τον κ. Παπανδρέου για να μιλήσουν, έστω στα όρθια, αλλά μακριά από περίεργα ώτα. Τι έλεγαν; Μήπως ο κ. Παππάς μετέφερε κάποιο μήνυμα στον κ. Παπανδρέου; Ποιος ξέρει; Πάντως τον κ. Παπανδρέου δεν τον ικανοποίησαν οι απαντήσεις που έδινε ο κ. Τσίπρας, ενώ κάποια στιγμή ακούστηκε να λέει: «Δεν έπρεπε να το πει αυτό» ή «Δεν είναι απάντηση αυτή στην ερώτηση που του έκανε ο Κλίντον».kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα