Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Tάκης Χατζής>Εκλογές προ των πυλών!

του Τάκη Χατζή

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ μου επιβεβαίωσε πλήρως την αίσθηση που είχα εδώ και αρκετό καιρό ότι έχει ήδη ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος. Το πόσο μακρά θα είναι αυτή η περίοδος θα κριθεί από το ποιο σενάριο θα επιλέξει ο κ. Σαμαράς. 

Ο Πρωθυπουργός ήταν πολύ φειδωλός στις υποσχέσεις του και θα έλεγα ότι εκφώνησε μια πολύ συντηρητική ομιλία από το βήμα της ΔΕΘ. Γιατί όμως; Τι στ’ αλήθεια είναι αυτό που εμπόδισε τον κ. Σαμαρά να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να κάνει την ανατροπή; 


Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι αφ’ ενός οι δανειστές δεν αφήνουν το παραμικρό  περιθώριο χαλάρωσης και αφ’ εταίρου υπάρχουν βασικά ζητήματα τα οποία πρέπει να κλείσουν άμεσα. Επι της ουσίας ο κ. Σαμαράς επιχείρησε από την Θεσσαλονίκη να κερδίσει πολιτικό χρόνο. Γιατί περιμένει εναγωνίως να δει τι θα γίνει με τα έσοδα του κράτους -στο αμέσως χρονικό διάστημα- αλλά και να έχει ξεκαθαρισμένη άποψη για το χρέος. Μια άποψη η οποία θα διαμορφωθεί οριστικά μετά τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ουάσιγκτον στις 14 και 15 Νοεμβρίου. 

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη η ακανθώδης υπόθεση συλλογής ψήφων για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Η υπόθεση αυτή πάντως δεν φαίνεται να πηγαίνει και πολύ καλά. Κατά συνέπεια, αφού φυσικά την πορεία της υπόθεσης γνωρίζει άριστα ο πρωθυπουργός, είναι βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει για μια τελευταία φορά περί τα τέλη Δεκεμβρίου να πείσει τον κ. Τσίπρα να συναινέσει στην εκλογή προέδρου. Εάν και σε αυτή την προσπάθεια ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται διατεθειμένος να συμφωνήσει τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι ο πρόεδρος της Κυβερνήσεως θα προκηρύξει εκλογές. 

Στο μεταξύ υπάρχουν ακόμα δυο σενάρια τα οποία έχει στο μυαλό του και επεξεργάζεται ο κ. Σαμαράς. Να αναλάβει πρωτοβουλίες νωρίτερα του αναμενομένου και να θέσει προ των ευθυνών του τον κ. Τσίπρα. Το δεύτερο σενάριο το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον επεξεργάζονται οι στενοί του συνεργάτες. Να γίνει η απόπειρα εκλογής προέδρου και αν δεν ευοδωθεί να διαλυθεί η Βουλή με ευθύνη της Αντιπολίτευσης και να προκηρυχθούν τότε εκλογές. 

Συνεπώς το διάστημα που θα διανύσουμε, θα ζήσουμε μια πολύ σκληρή προεκλογική περίοδο.http://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα