Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Η 29η Δεκεμβρίου δεν κρίνει μόνο το ενδεχόμενο εκλογών αλλά και το κόμμα του Γ. Παπανδρέου - Η ειρωνεία στον Βενιζέλο και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

Ε. Βενιζέλος: Πρέπει να σεβαστείς τη μνήμη του πατέρα σου. Η θέση σου είναι στην παράταξη και στα ψηφοδέλτιά της για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν.
 Ο κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με Βενιζέλο ανέφερε πως δεν έλαβε καμία ουσιαστική απάντηση
- Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να ήθελε να "κατέβει" υποψήφιος στο υπόλοιπο Αττικής και όχι στην Αχαΐα
- Ακόμα και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πως μέχρι την Τρίτη θα έχει ανακοινωθεί το νέο κόμμα
- Φώφη Γεννηματά: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ και πρότεινε ανοιχτό συνέδριο

Η τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα διεξαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου δεν θα κρίνει μόνο το εάν η χώρα θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, αλλά θα κρίνει και τις επόμενες κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος φαίνεται πως είναι πανέτοιμος για τη δημιουργία νέου κόμματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega o κ. Παπανδρέου πέρα από όλα τα άλλα προβλήματα και διαφορές που έχει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει δηλώσει ήδη την επιθυμία του να φύγει από την εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας και να κατέβει υποψήφιος ίσως στο υπόλοιπο Αττικής. Ο κ. Βενιζέλος του εξήγησε τότε ότι σε εκεί είναι υποψήφια η Εύη Χριστοφιλοπούλου και κατά συνέπεια του αρνήθηκε. 

Αυτό φυσικά δεν ήταν η αιτία, αλλά ένα ακόμα εμπόδιο στις σχέσεις των δύο πολιτικών. 

Πλέον, κύκλοι και από τις δύο πλευρές αναφέρουν πως οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας το μεσημέρι της Δευτέρας, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ή το αργότερο την Τρίτη το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει το όνομα του νέου κόμματος, που θα ιδρύσει. 

Μάλιστα, ακόμα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πως η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου είναι ειλημμένη και θα ανακοινωθεί σύντομα, εάν και εφόσον δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως συνεργάτες του πρωθυπουργού ήδη συλλέγουν υπογραφές, επικοινωνούν με πρόσωπα στην περιφέρεια και δημιουργούν ψηφοδέλτια, έτσι όλα να είναι έτοιμα. 

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος στη συνάντηση ρώτησε τον κ. Παπανδρέου: “ακούω ότι θα κάνεις κόμμα” για να του απαντήσει: “κι εγώ τα διαβάζω, έχει κάτι να με συμβουλεύσεις;”, με την τελευταία φράση να είναι ιδιαίτερα ειρωνική προς τον κ. Βενιζέλο. 

Ο διάλογος σύμφωνα πάντα με πληροφορίες είχε ως εξής:

Ε. Βενιζέλος: Διαβάζω ότι σκοπεύεις να κάνεις κόμμα, είναι αλήθεια;

Γ. Παπανδρέου: Το διάβασα κι εγώ

Ε. Βενιζέλος: Πρέπει να σεβαστείς τη μνήμη του πατέρα σου. Η θέση σου είναι στην παράταξη και στα ψηφοδέλτιά της για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν. 

Γ. Παπανδρέου: Δεν ήρθα για να παζαρέψω θέσεις στα ψηφοδέλτια, εμένα με ενδιαφέρουν οι προτάσεις που σου κατέθεσα και για αυτές δεν λες τίποτα. 

Μετά από αυτό το διάλογο, με ενημερωτικό σημείωμα ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως υπάρχει πλήρες ναυάγιο ανάμεσα στον ίδιο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνοντας πως δεν έλαβε καμία επίσημη απάντηση. 

Πάντως, στο θέμα παρενέβη και η Φώφη Γεννηματά, η οποία σημείωσε με νόημα πως ουδείς έχει το δικαίωμα να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ και πρότεινε τη διεξαγωγή ανοιχτού συνεδρίου τους επόμενους μήνες, όπου θα συζητηθούν όλα. 

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος/newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα