Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Υπογειοποίηση των γραμμών μεταφοράς σχεδιάζει ο ΑΔΜΗΕ

Ευρεία υπογειοποίηση γραμμών μεταφοράς, όπου το επιβάλλει η λειτουργία του συστήματος, καθώς και εγκατάσταση νέων Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) κλειστού τύπου, περιλαμβάνει το νέο 10ετές πρόγραμμα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.).
«Έχουμε φροντίσει να προγραμματίσουμε έργα απαραίτητα όχι μόνον για το σύστημα αλλά και για την κοινωνία» δηλώνει στο energypress υψηλόβαθμο στέλεχος του Διαχειριστή, αναφερόμενο στα έργα υπογειοποίησης.
Το νέο 10ετές, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον Ιανουάριο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση , ώστε να κατατεθεί στη συνέχεια στη ΡΑΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επενδύσεις άνω των τριών δισ. ευρώ σε έργα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα για την επόμενη δεκαετία.
Αρχικά προβλέπονταν επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. αλλά, με το αναθεωρημένο πρόγραμμα ο ΑΔΜΗΕ ανεβάζει αισθητά τον «πήχη», με το κέντρο βάρους του σχεδιασμού του να τοποθετείται μάλιστα στην περιφέρεια, όπου «θα γίνουν πολλά και μεγάλα έργα».
Πρέπει να επισημανθεί ότι οι επενδύσεις του εθνικού μεταφορέα ηλεκτρικής ενέργειας διαχρονικά αυξάνονται, αφού από περίπου 60 εκατ. ετησίως στα προηγούμενα χρόνια, έφτασαν το 2014 στα 130 εκατ., με προοπτική να ανέλθουν στα 185 εκατ. το 2015, στα 230 εκατ. το 2016 και στα 340 εκατ. το 2017. Ανοδική πορεία ακολουθούν και τα κέρδη, που αναμένεται να διαμορφωθούν στα 85 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2014, έναντι 56 εκατ. το 2013 και 26,3 εκατ. το 2012.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα