Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Η International Capital Strategies μέσω του CNBC επαναφέρει το σενάριο της δραχμής

Τριπλάσιες τώρα οι πιθανότητες Grexit δείχνει παράλληλα δημοσκόπηση σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές - Στάση αναμονής της αγοράς, στις 810 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Στο 12,7% η απόδοση της 3ετίας

Το σενάριο της δραχμής επαναφέρει για την Ελλάδα το οικονομικό δίκτυο CNBC. Σε συνέντευξη του Ντέιβιντ Γκόρντον της International Capital Strategies ο παρουσιαστής του δικτύου υπογράμμισε ότι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών έχουν καταδικάσει τη χώρα σε πολυετή λιτότητα αφήνοντας να εννοηθεί πως ο,τι συμβεί στην Ελλάδα θα προκαλέσει αναταράξεις στην Ευρωζώνη. "Αν υπήρχε η δραχμή θα γινόταν μία δραστική υποτίμηση εξαρχής", σημείωσε σχετικά. 


Την ίδια ώρα ο Ντέιβιντ Γκόρντον σημείωσε πως θα υπάρξει για πολλούς μήνες σοβαρή αβεβαιότητα γύρω απ' τις προοπτικές της Ελλάδας αφού δεν βλέπει εύκολα να λύνεται ο πολιτικός «γόρδιος δεσμός».  Σύμφωνα με τον ίδιο «η πιθανότητα να βγει ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη. Ωστόσο υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Πρώτα απ' όλα θα έχει αρκετή Κοινοβουλευτική δύναμη ώστε να κυβερνήσει αυτοδύναμα; Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει για πολλούς μήνες μεγάλη αβεβαιότητα για την Ελλάδα", κατέληξε. 

Δημοσκόπηση

Την ίδια ώρα δύο στους δέκα επενδυτές περιμένουν ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ μέσα στο 2015 όπως δείχνει ο δείκτης EBI της Sentix για την διάσπαση της Ευρωζώνης, μετά και την πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε η χθεσινή αποτυχία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και η προκήρυξη εκλογών στις 25 Ιανουαρίου. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα