Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ξανά την Τρίτη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Ετοιμάζουν συνέδριο - Η στάση του Αλέξη Τσίπρα

Συνεδριάζει εκ νέου αύριο Τρίτη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση ανανεώνεται για τις τέσσερις αύριο το απόγευμα, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα. Στην πρώτη πάντως συνεδρίαση ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ήπιος απέναντι στους "αντάρτες". 

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, αύριο θα συζητηθεί το ενδεχόμενο έναρξης συνεδριακών διαδικασιών, καθώς και η εσωκομματική διαδικασία εφεξής - δηλαδή θέματα, όπως το αν και το πότε θα συγκληθεί Κεντρική Επιτροπή και με ποια ατζέντα.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε συζήτηση ουσίας, και κατατέθηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις για την αποτίμηση της εξάμηνης διαπραγμάτευσης, αλλά και για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ και μιας κυβέρνησης με κορμό την αριστερά μέσα στους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί στην ερωζώνη. Έγινε μια συζήτηση, κατά την οποία τέθηκαν πολλά ερωτήματα και απόψεις, για την μέχρι τώρα αλλά και την μελλοντική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε απόψε κομματική πηγή.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως έγιναν ορατές οι διαφορές στρατηγικού προσανατολισμού ανάμεσα στην πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας και τη μειοψηφία που εξέφρασε διαφορετική άποψη. Μιλώντας για το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως το ζήτημα είναι υπαρκτό και με αφορμή αυτό πρέπει να δρομολογηθεί το συντομότερο συνέδριο, όπως ορίζει και το καταστατικό του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας δεν φάνηκε στη συνεδρίαση να επιδιώκει προς το παρόν να τραβήξει το σχοινί, λέγοντας πως υποχρέωση όλων είναι η περιφρούρηση της ενότητας του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του έθεσε το δίλημμα προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως είτε θα πρέπει να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση στους “εκπροσώπους του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος ή να δώσουν τη μάχη στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. 

Κάλεσε μάλιστα τους “αντάρτες” όπως και στο παρελθόν να δώσουν τη δική τους εναλλακτική βιώσιμη λύση και να απαντήσουν εάν θεωρούν πως η κυβέρνηση έκανε όλα όσα μπορούσαν να γίνουν ή όχι. 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως υπάρχουν περιθώρια στη διαπραγμάτευση που πρέπει να εξαντληθούν ώστε η συμφωνία να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο βιώσιμη στα εργασιακά, τη σταδιακή εφαρμογή αγροτικών μέτρων, τα ισοδύναμα στο ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις και τους επεσήμανε πως πρέπει να υπάρχει μία κυβέρνηση που διαπραγματεύεται εκ μέρους του λαού και της κοινωνίας και όχι μια κυβέρνηση που σχεδιάζει από κοινού με τους δανειστές, όπως οι προηγούμενες. 

Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως με τη δεδηλωμένη να είναι χαμένη ή σχεδόν χαμένη, το Μαξίμου είναι αναγκασμένο να προχωρήσει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, προειδοποιώντας τους ανταρτες πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο όλοι αυτοί οι βουλευτές δεν θα είναι στις εκλογικές λίστες. 

Από την πλευρά τους, οι αντάρτες βάζουν στο τραπέζι το αίτημα για συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ επιμένουν και για διαρκές συνέδριο, ώστε να εγκριθεί η όχι ο κυβερνητικός σχεδιασμός, η συμφωνία με τους δανειστές και η υλοποίηση του νέου τρίτου Μνημονίου. 

Όλα αυτά τα απορρίπτει κατηγορηματικά το Μαξίμου, που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας και την αποφυγή μιας άτακτης χρεοκοπίας.  συνεχής ενημέρωση εδώ newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα