Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Έρχεται η Ντέλια Βελκουλέσκου, η σκληρή … του ΔΝΤ

Η Ντέλια Βελκουλέσκου μετά την Κύπρο ετοιμάζεται να "επισκεφθεί’’ και τους Έλληνες, αφού θα είναι η νέα επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόϊκα  που επιστρέφει τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με την kathimerini.gr ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα Ρίσι Γκογιάλ αποχωρεί  και τη θέση του καταλαμβάνει  η... "σκληρή Ντέλια", παλαιά γνώριμη από τη... δράση της στην Κύπρο, όπου ήταν επικεφαλής του ΔΝΤ στην εκεί τρόικα και ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα. 


Πριν από τη θέση αυτή, η Βελκουλέσκου ήταν μέλος της ομάδας του ΔΝΤ που επέβλεπε το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ ασχολούνταν με την Ελλάδα και την οικονομία της πριν ακόμη εφαρμοστεί το πρώτο Μνημόνιο το 2010. 
Μάλιστα, είχε σημαντική εμπλοκή στην κατάρτισή των προηγούμενων προγραμμάτων της Ελλάδας και ειδικά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Η νέα επικεφαλής του Ταμείου στην τρόικα θεωρείται έμπειρη τεχνοκράτης.

Πάντως, στην Κύπρο τη θυμούνται για το «σκληρό» της πρόσωπο.

Η αλλαγή φρουράς στο ΔΝΤ έρχεται ως αποτέλεσμα της στάσης του κ. Γκογιάλ στις διαπραγματεύσεις.

Τόσο από τις ελληνικές κυβερνήσεις όσο και από στελέχη των θεσμών, ο κ. Γκογιάλ εμφανίζεται ως ένας αυστηρός τεχνοκράτης που δεν συνήθιζε να δείχνει ευελιξία.

Για αυτό, άλλωστε, χρειαζόταν πολλές φορές να μεσολαβήσει και ο προϊστάμενός του, κ. Π. Τόμσεν, κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων μεταξύ Αθήνας και τρόικας, ώστε να γεφυρωθούν διαφορές που προέκυπταν.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα