Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Alpha Bank: Να φύγουν από το ΤΑΠΙΛΤΑΤ ζητούν οι εργαζόμενοι - Μαζικά τα αιτήματα

Στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε να προχωρήσει στην ομαδική αποχώρηση των μελών του από το ΤΑΠΙΛΤΑΤ.


Μαζική αποχώρηση από το ασφαλιστικό Ταμείο ΤΑΠΙΛΤΑΤ αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων και για το λόγο αυτό ξεκινά τις σχετικές διαδικασίες.


Σε μια σκληρή ανακοίνωση ο σύλλογος σημειώνει ότι «μετά την κοινή απόφαση των Συλλόγων των εργαζομένων που τα μέλη τους είναι ασφαλισμένα στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ (Νοέμβριος 2014) και με μόνο στόχο την προστασία των εισφορών τους (εργαζόμενου 3% και εργοδότη 4%) βήμα-βήμα δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες (τροποποίηση καταστατικού) για την αποχώρησή μας από αυτό το τερατούργημα που δημιούργησαν οι τότε συνδικαλιστές και σημερινοί παλαιοί συνταξιούχοι».

Όπως υποστηρίζει «οι σημερινοί εργαζόμενοι αλλά και όλοι οι νέοι συνταξιούχοι είναι σήμερα τα θύματα μιας πυραμίδας, που κάποιοι βάζουν χρήματα για να εισπράττουν κάποιοι συντάξεις που σε σχέση με τις εισφορές που κατέβαλαν ξεπερνούν σε απόδοση το 25000%!! ενώ αυτοί απλά θα κλείσουν την πόρτα χάνοντας όλη τους την περιουσία».

«Η επιλογή μας είναι μονόδρομος πλέον ιδίως μετά τις κυβερνητικές προθέσεις για την απαξίωση και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και την υφαρπαγή των αποθεματικών των ασφαλιστικών φορέων. Στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε να προχωρήσει στην ομαδική αποχώρηση των μελών μας από το ΤΑΠΙΛΤΑΤ».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «αν κάποιοι πιστεύουν ότι έχει μέλλον ένα κλειστό ταμείο που εισπράττει 8.000.000 ευρώ ετησίως και καταβάλλει 48.000.000 ευρώ σε συντάξεις (ανώτατο πλαφόν) δεν έχουν παρά να εμπιστευθούν την περιουσία τους (εισφορά εργαζόμενου-εργοδότη) στο Ταμείο αυτό με όνειρο να πάρουν σύνταξη κάνοντας απόσβεση της συνολικής εισφοράς τους μετά από σαράντα χρόνια!»

«Η απόφασή μας για ομαδική αποχώρηση των μελών μας από το ΤΑΠΙΛΤΑΤ συνδυάζεται με την άμεση επιστροφή του συνόλου των εισφορών (εργαζόμενου και εργοδότη) στους ασφαλισμένους (εργαζόμενων και νέων συνταξιούχων)», καταλήγει η ανακοίνωση, ενώ ο σύλλογος εργαζομένων κοινοποιεί στα μέλη του σχετική αίτηση-δήλωση για την εξουσιοδότηση στο Σύλλογό να ολοκληρώσει τη διαδικασία».euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα