Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Να κατεβάσει τους διακόπτες απείλησε η ΔΕΗ τον ιππόδρομο

«Θύμα» της εκστρατείας της ΔΕΗ να μαζέψει χρέη από μεγάλους καταναλωτές έπεσε και ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών.

Όπως μαθαίνει ο Χαμαιλέοντας, η υπό ιδιωτικοποίηση εταιρεία χρωστάει στη ΔΕΗ γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ από κατανάλωση ρεύματος.


Όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, η Επιχείρηση πρότεινε να γίνει ρύθμιση του χρέους, ώστε να αποπληρωθεί τμηματικά με δόσεις.

Ωστόσο η αντιπρόταση από την πλευρά του Οργανισμού περιορίστηκε στην καταβολή ενός ποσού της τάξης του 1/100 του χρέους, γιατί το «ταμείον είναι μείον». Έτσι η ΔΕΗ έδωσε εντολή για διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Εν τέλει όμως η διακοπή μετατέθηκε χρονικά. Όχι όμως με παρέμβαση του ΟΔΙΕ. Απλώς ιδιοκτήτης σταυλισμένων αλόγων κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης της ΔΕΗ, καθώς θιγόταν από αυτή χωρίς να έχει ευθύνη.

Έτσι ο Ιππόδρομος θα έχει ηλεκτρικό μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, οπότε και θα συζητηθεί η υπόθεση επί της ουσίας.

Η εξέλιξη αυτή είναι ακόμη ένα δείγμα της μίζερης κατάστασης που επικρατεί σε πρώην κραταιούς δημόσιους οργανισμούς, τους οποίους οι παλινωδίες διαδοχικών κυβερνήσεων, η έλλειψη τόλμης και οι ιδεοληψίες θεσμικών παραγόντων τούς μετέτρεψαν σε ερείπια.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ΟΔΙΕ θα μπορούσε να λειτουργεί υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αν το προεδρείο της Βουλής καθόριζε ημερομηνία συζήτησης για την επικύρωση της σύμβασης μεταβίβασης.euro2day.gr/chameleon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα