Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ : ΨΕΥΤΗΣ , ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ

Είναι ανίκανος για την επιλογή των κατάλληλων συνεργατών και για την άσκηση κυβερνητικής πολιτικής γιατί 

Επέλεξε 
Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρο της Βουλής…
Την κυρά Τασία για τη μετανάστευση …και τον άντρα της Δρίτσα για Υπουργό Ναυτιλίας...
Τον ανεκδιήγητο Μπαλτά για τη διάλυση της Παιδείας…
Τον Βαρουφάκη που ο ίδιος o τέως Πρωθυπουργός  παραδέχθηκε ότι έγινε γραφικός και δεν το άκουγε κανένας στο eurogroup
Τον τυφλό πρώην Πασόκο Κουρουπλή για την πλήρη διάλυση της Υγείας
Τους Κατρούγκαλο , Χαϊκάλη (Υπουργούς) και Μητρόπουλο (Α’αντιπρόεδρο βουλής) … με τις γνωστές υποθέσεις στις οποίες έχουν εμπλακεί (συμβόλαια επαναπρόσληψης απολυμένων ,offshore , φοροδιαφυγή)

λέει συνεχώς ψέματα

Υποσχέθηκε το τέλος των μνημονίων & της τρόικας
Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων υποσχέθηκε την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους , την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. 

«Με εμάς δεν πρόκειται να υπάρξει μνημόνιο», υποσχέθηκε, αλλά ήταν ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης που υπέγραψε την παράταση του δεύτερου μνημονίου και στη συνέχεια ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός το τρίτο μνημόνιο , μετά από μια δραματική νύχτα στις Βρυξέλλες. 

μας οδήγησε σε Δημοψήφισμα Φάρσα  και στο 20ήμερο κλείσιμο των Τραπεζών(1 μήνα έκλεισε το Χρηματιστήριο)  και στην επιβολή των "capital controls"

Το μεγαλύτερο ψέμα του Τσίπρα ήταν το δημοψήφισμα. Σας υπενθυμίζω την καμπάνια που έκανε υποσχόμενος στον ελληνικό λαό ότι με το "ΟΧΙ" θα μπορούσε να διαπραγματευτεί ένα καλύτερο πακέτο από την πρόταση Γιούνκερ. 
Παρά το συντριπτικό 61,7% (κουβάλησε ολόκληρο το λαό από τη θάλασσα για να ψηφίσει ) και τα 28,7 εκ. ευρώ για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, λίγες ημέρες αργότερα στις Βρυξέλλες δίνει τη συγκατάθεσή του για ένα τρίτο πακέτο που δεν διαφέρει καθόλου από αυτό του Γιούνκερ. Το δημοψήφισμα καταλήγει σε φάρσα. 

Στις 18 Ιουνίου ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει θέμα επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, παρά τις προειδοποιήσεις της προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκας Κατσέλη και του κεντρικού Τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι (χωρίς πρόγραμμα , η ΕΚΤ δεν ανανεώνει την έκτακτη χρηματοδότηση (ΕLΑ) των Τραπεζών/το πρόγραμμα έληγε 30.06.2015) και ενώ βοούσαν όλες οι εφημερίδες. Δέκα μέρες αργότερα έκλεισαν όλες οι τράπεζες και ο Τσίπρας με τηλεοπτικό διάγγελμά του  διαβεβαίωνε τους Έλληνες ότι οι "έλεγχοι κεφαλαίων" θα διαρκούσαν λίγες μέρες, καλώντας τους Έλληνες να κρατήσουν την ψυχραιμία τους.Μέχρι και σήμερα δεν έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί για τους καταθέτες.

Προεδρικά διατάγματα & εκλογές

Μέσα Αυγούστου η κυβέρνηση διέψευδε το ίδιο κατηγορηματικά φήμες περί πρόωρων εκλογών. Η επίσημη εκδοχή ήταν ότι θα ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης «και μετά βλέπουμε». Λίγες μέρες αργότερα ο Τσίπρας ανακοίνωνε από την τηλεόραση την παραίτησή του και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Για έκτακτο συνέδριο ούτε λόγος.

«Εμείς δεν θα κυβερνήσουμε με προεδρικά διατάγματα». Η πραγματικότητα ήταν άλλη

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, υποσχόταν ότι θα τηρούσε κατά γράμμα το Σύνταγμα και δεν θα κυβερνούσε με προεδρικά διατάγματα. Τα πράγματα όμως ήρθαν αλλιώς, ακόμη & τα capital control επιβλήθηκαν με ΠΔ και όχι με τη διαδικασία της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο. 

Τι παραδίδει η αποτυχημένη κυβερνητική θητεία του Τσίπρα;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2014 προέβλεπε 2,9% ανάπτυξη για το 2015 και 3,7% ανάπτυξη για το 2016. Σήμερα στην καλύτερη περίπτωση θα βρεθούμε με ύφεση 3% το 2015 και ύφεση 1,1% το 2016. Είναι μια διαφορά 10%.
Το mail Χαρδούβελη έκανε λόγο για δημοσιονομικό κενό την τριετία 2015-2018 20 δις ευρώ . Με το τρίτο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ μόνο οι Τράπεζες για να μην κλείσουν χρειάζονται το ποσό των 20 δις ευρώ.Επιπλέον θα φάμε ένα φέσι γύρω στα 65 δις ευρώ και έτσι φθάνουμε αισίως στα 85 δις του "ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 - ΤΣΙΠΡΑ" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα