Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Υπέρ της λειτουργίας όλων των ορυχείων της περιοχής τάχθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε χθες το δήμο Φλώρινας.

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την κατασκευή και λειτουργία της δεύτερης μονάδας αποτελεί, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, η χορήγηση στη ΔΕΗ δωρεάν πιστοποιητικού διοξειδίου του άνθρακα.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε επίσης πως με τα τωρινά δεδομένα είναι ασύμφορη η εξόρυξη του λιγνίτη για τη λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης, ενώ επισήμανε πως η Ε.Ε. δεν επιτρέπει στην επιχείρηση να είναι ο μοναδικός παράγοντας εκμετάλλευσης του λιγνίτη.
Ειδική αναφορά έγινε επίσης και στο θέμα της μετεγκατάστασης της Αχλάδας.

Ενδιαφέρον ακόμα παρουσίασε η τοποθέτηση του κ. Παναγιωτάκη πως η Φλώρινα, το Διδυμότειχο και το Καρπενήσι είναι οι περιοχές όπου οι καταναλωτές είναι οι πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ως προς τη ΔΕΗ.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΗ κατέθεσε την πρόταση ώστε η επιχείρηση και ο δήμος να καταθέσουν από κοινού πρόταση στο ΕΣΠΑ για την ανακαίνιση του κτιρίου των σχολών της ΔΕΗ, ύψους 1 εκ. ευρώ, όπου θα κατασκευαστεί και συνεδριακό κέντρο.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος έθεσε, μέσω υπομνήματος, μια σειρά ζητημάτων όπως η δημοπράτηση του ορυχείου Βεύης, το άνοιγμα του ορυχείου Κλειδιού, η απόδοση των κερδών των ορυχείων στην τοπική κοινωνία, η ανακατανομή του τοπικού πόρου, η απόδοση του λιγνιτόσημου στους δήμους, η επαναπόδοση των εκτάσεων των ανενεργών ορυχείων στην κοινωνία, η ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης, η κατασκευή της 2ης μονάδας του ΑΗΣ Μελίτης, η δωρεάν παροχή ρεύματος στα οικιακά τιμολόγια του δήμου, η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία, η αύξηση της μοριοδότησης για προσλήψεις των κατοίκων του δήμου Φλώρινας, η επιτήρηση της ποιότητας του αέρα κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα