Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Οργή και απόγνωση στην Ειδομένη μετά τη νέα απάτη περί «ανοιχτών συνόρων»

Για μια ακόμα φορά, πρόσφυγες και μετανάστες έπεσαν θύματα αγνώστων, που παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια στην πλάτη τους - Σε δύο «στρατόπεδα» χωρίστηκε ο καταυλισμός


Αναβρασμός και οργή επικρατεί στην Ειδομένη, έπειτα από τις νέες φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες και έκαναν εκατοντάδες μετανάστες να πιστέψουν ότι θα άνοιγαν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη βρίσκονται πλέον σε πλήρη απόγνωση, καθώς για άλλη μια φορά έπεσαν θύματα αγνώστων, οι οποίοι διέδιδαν φήμες πως τα σύνορα θα ανοίξουν, δημιουργώντας έτσι την ελπίδα πως θα μπορούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι, από νωρίς το πρωί της Κυριακής εκατοντάδες πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, δηλώνοντας αποφασισμένοι να περάσουν τα σύνορα. «Απέναντί» τους όμως βρήκαν άλλους πρόσφυγες, που προσπάθησαν να τους μεταπείσουν, εξηγώντας τους ότι τα σύνορα δεν επρόκειτο να ανοίξουν και πως όλη αυτή η κίνηση είναι ανώφελη.

Οι απεγνωσμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, όμως, κατάφεραν να παρακινήσουν και άλλους και να ρίξουν τον φράχτη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Ευτυχώς, οι πιο ψύχραιμοι επικράτησαν και δεν έγινε κάποια κίνηση προς τη συνοριακή γραμμή, ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί εκεί, για παν ενδεχόμενο.

«Ακούσαμε ότι σήμερα θα ανοίξουν τα σύνορα και ήρθαμε να περάσουμε. Μας είπαν ότι θα είναι μαζί μας ο Ερυθρός Σταυρός και 500 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο», είπε σε δημοσιογράφους ένας νεαρός Σύρος που έφτασε στην Ειδομένη νωρίς το πρωί, από τα Γιαννιτσά, μαζί με συμπατριώτες του. Αρκετοί ήταν, ωστόσο, εκείνοι που δεν πείστηκαν να συμμετάσχουν.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα